Το Minecraft έχει πολλούς περισσότερους παίκτες από το Fortnite

Ενώ είναι απίθανο να δούμε κάποια στιγμή ένα Minecraft 2
02 Οκτωβρίου 2018 11:36
Το Minecraft έχει πολλούς περισσότερους παίκτες από το Fortnite

Όταν η Microsoft αγόρασε το Minecraft franchise, πολλοί περίμεναν πως κάποια στιγμή η εταιρία θα ετοίμαζε το διάδοχο το παιχνιδιού, δηλαδή το Minecraft 2. Από ότι φαίνεται αυτό μπορεί να μην συμβεί και ποτέ. Σύμφωνα με το αφεντικό του Minecraft αυτό δεν θα συμβεί γιατί δεν θέλει να χωρίσει την κοινότητα του παιχνιδιού. Μιλώντας στο Business Insider η Helen Chiang δήλωσε:

Πραγματικά δεν νομίζω πως έχει νόημα για το Minecraft, δεδομένης της κοινότητας του. Είναι κάτι που πάντα ραγίζει την κοινότητα. Προσπαθούμε να κρατήσουμε την κοινότητα ενωμένη. Για αυτό τα updates μας είναι δωρεάν. Δεν θέλουμε να ζητήσουμε από τους παίκτες μας να μεταφερθούν από το Minecraft 1 στο Minecraft 2.

Με λίγα λόγια η εταιρία δεν θέλει να χωρίσει την κοινότητα του παιχνιδιού. Αυτό συμβαίνει γιατί οι ενεργοί παίκτες μηνιαίως ξεπερνούν τα 91 εκατομμύρια αφήνοντας κατά πολύ πίσω το Fortnite που βρίσκεται στα 78.3 εκατομμύρια. Από ότι φαίνεται, ένα Minecraft 2 τουλάχιστον προς το παρόν φαντάζει εντελώς απίθανο. Φυσικά αυτό μπορεί να αλλάξει στο μέλλον αλλά μέχρι τότε η εταιρία προτιμά να εμπλουτίζει το παιχνίδι της παρά να δημιουργήσει ένα νέο.