EA: “Σε 10 χρόνια οι κονσόλες θα είναι μια εφαρμογή στις τηλεοράσεις”

Είναι θέμα χρόνου μέχρι να κυριαρχήσει το streaming
09 Αυγούστου 2018 11:04
EA: “Σε 10 χρόνια οι κονσόλες θα είναι μια εφαρμογή στις τηλεοράσεις”

Η Electronic Arts είναι μια από τους πρωτοστάτες στη βιομηχανία όσον αφορά την προώθηση των συνδρομητικών υπηρεσιών και του streaming. Τώρα, ο νέος executive vice president of strategic growth της εταιρίας, Matt Bilbey, έκανε μερικές νέες προβλέψεις για το μέλλον της βιομηχανίας. Συγκεκριμένα, η EA προβλέπει πως σε δέκα χρόνια από τώρα δεν θα υπάρχουν πλέον παραδοσιακές κονσόλες και αντιθέτως θα αντικατασταθούν από streaming εφαρμογές στα κινητά και τις τηλεοράσεις μας.

Συγκεκριμένα, ο Bilbey δήλωσε:

Η διανομή έξυπνων τηλεοράσεων είναι τεράστια. Εάν μπορέσουμε να κυκλοφορήσουμε μια εφαρμογή σε αυτή την έξυπνη τηλεόραση, ανεξάρτητα αν είναι το Origin ή το Access, θα μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη συνδρομή ή κάποιο οικογενειακό πακέτο παρόμοιο με αυτό που προσφέρει το Netflix – τότε θα είμαστε πραγματικά σε θέση να χρησιμοποιήσουμε την κατανόηση του τρόπου με τον οποίο παίζετε παιχνίδια για να προτείνουμε σε σας και άλλα παιχνίδια από την βιβλιοθήκη μας, είτε πρόκειται για οικογενειακά παιχνίδια ή σκληροπυρηνικά παιχνίδια, όλα ανάλογα με την ηλικία σας, ανάλογα με το πώς παίζετε.

Οι κατασκευαστές κονσολών είναι έξυπνοι. Νομίζω ότι θα βρουν νέους ρόλους που θα μπορούν να παίξουν στη ζωή των ανθρώπων οι κονσόλες. Θα μπορούσε να είναι ότι η κονσόλα υπάρχει ενσωματωμένη στην έξυπνη τηλεόραση. Ή το επόμενο PlayStation υπάρχει μόνο στο τηλέφωνό σας και αυτό ωθεί την εμπειρία σε όλες τις διαφορετικές οθόνες στις οποίες έχετε πρόσβαση. Η κονσόλα, όπως υπάρχει σήμερα, και η τηλεόρασή σας ... Σε πέντε χρόνια, οι άνθρωποι θα τα έχουν ακόμα, φαντάζομαι, απλά για το ρετρό συναίσθημα. Είναι όμορφες στο ράφι. Αλλά σε 10 χρόνια, θα είναι μέσα σε μια από τις άλλες συσκευές που έχετε.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της EA μίλησε ακόμη πιο αναλυτικά για το streaming, το μέλλον της gaming βιομηχανίας και την ηθική πυξίδα που ακολουθεί η EA μετά το φιάσκο του Star Wars: Battlefront II. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη πατώντας εδώ.