Η Microsoft κάνει “επιθετικές επενδύσεις” στο gaming περιεχόμενο

Δίνει βαρύτητα σε όλους τους τομείς του gaming
22 Ιουλίου 2018 12:34
Η Microsoft κάνει “επιθετικές επενδύσεις” στο gaming περιεχόμενο

Κατά τη διάρκεια της τριμηνιαίας οικονομικής διάσκεψης της Microsoft για επενδυτές και αναλυτές, ο CEO της εταιρίας, Satya Nadella, μαζί με την υπεύθυνη των οικονομικών, Amy Hood, μίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση του Xbox.

Συγκεκριμένα, ο Nadella τόνισε ότι αυτό το οικονομικό έτος το gaming τμήμα της Microsoft επέφερε για πρώτη φορά έσοδα που ξεπερνούν τα δέκα δισεκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, επισήμανε πως η εταιρία επενδύει επιθετικά στο περιεχόμενο, στην κοινότητα και τέλος στις cloud υπηρεσίες για τα παιχνίδια.

Ο Nadella δήλωσε:

Στο gaming επιδιώκουμε την επεκτατική μας ευκαιρία από τον τρόπο με τον οποίο δημιουργούνται και διανέμονται τα παιχνίδια, μέχρι τον τρόπο που παίζονται και προβάλλονται, ξεπερνώντας φέτος τα δέκα δισεκατομμύρια έσοδα για πρώτη φορά. Έχουμε επενδύσει επιθετικά στο περιεχόμενο, στην κοινότητα και στις cloud υπηρεσίες σε κάθε τελικό σημείο για να επεκτείνουμε τη χρήση τους και να εμβαθύνουμε την συμμετοχή των παικτών.

Ο συνδυασμός της συνδρομής Xbox Live Game Pass και το Mixer οδηγούν τα επίπεδα ρεκόρ ανάπτυξης και αφοσίωσης.

Ο Nadella σχολίασε επίσης και τις εξαγορές νέων στούντιο:

Το PlayFab επιταχύνει το όραμά μας να δημιουργήσουμε μια cloud πλατφόρμα παγκόσμιας κλάσης για τη βιομηχανία των παιχνιδιών σε κινητά, υπολογιστές και κονσόλες. Η προσθήκη πέντε νέων στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών ενισχύει την δημιουργία first-party περιεχομένου για να υποστηρίξει τις ταχύτητα αναπτυσσόμενες υπηρεσίες που προσφέρουμε στο gaming.