Νέα συνέντευξη Sean Murray δύο χρόνια μετά – Ο δημιουργός του No Man’s Sky σπάει τη σιωπή του

Εξηγεί επιτέλους τι πήγε στραβά
22 Ιουλίου 2018 12:13
Νέα συνέντευξη Sean Murray δύο χρόνια μετά – Ο δημιουργός του No Man’s Sky σπάει τη σιωπή του

Το No Man’s Sky έκανε το ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2016, κουβαλώντας μαζί του ένα δυσθεώρητα μεγάλο hype, με όλα τα βλέμματα της gaming κοινότητας να είναι στραμμένα πάνω του. Το project βρισκόταν υπό ανάπτυξη από μια πολύ μικρή ομάδα ανάπτυξης, την Hello Games που ιδρύθηκε το 2008. Οι δημιουργοί του ίσως ήταν υπερβολικά φιλόδοξοι, αφού εν τέλει το σχεδόν άπειρο σύμπαν που δημιούργησαν οδήγησε σε γράμματα με απειλές δολοφονίας να φτάνουν στα γραφεία τους. Το No Man’s Sky δεν κατάφερε εξ’ αρχής να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις του και έτσι για μερικές εβδομάδες έγινε σάκος του μποξ για το internet. Οι αντιδράσεις που ξεσήκωσε το παιχνίδι άφησαν τόσο τον δημιουργό του, Sean Murray, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της μικρής ομάδας σε μια ιδιαίτερα δυσάρεστη και δύσκολη θέση.

Προς τιμήν της, η Hello Games δεν παράτησε το No Man’s Sky. Τώρα, δύο χρονιά μετά την αρχική του κυκλοφορία, δηλώνει περήφανη για το NEXT update που φέρνει κανονικό multiplayer και ατελείωτες νέες προσθήκες στο παιχνίδι. Πλέον οι περισσότερες υποσχέσεις έχουν εκπληρωθεί και ο δημιουργός του No Man’s Sky σπάει τη σιωπή του. Συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο χρόνια κανένα μέλος της Hello Games δεν έχει μιλήσει σε συνέντευξη. Τώρα, ο Sean Murray έρχεται μεταξύ άλλων να εξηγήσει τι πήγε στραβά και να μιλήσει για τις εφιαλτικές μέρες που ακολούθησαν της κυκλοφορίας του παιχνιδιού.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα της συνέντευξής του:

Το διαδίκτυο είναι πολύ καλό στο να αντιλαμβάνεται πότε κάποιος έχει κάνει λάθος.

Δεν είναι απαραιτήτως το καλύτερο για τον καθορισμό της καταλληλότερης απάντησης, αλλά είναι πολύ καλό στο να βρίσκει πότε κάποιος τα έχει θαλασσώσει με κάτι. Σίγουρα μπερδέψαμε πάρα πολύ τα πράγματα με τον τρόπο που επικοινωνούσαμε. Δεν μου άρεσε ποτέ να μιλάω στον Τύπο. Δεν μου άρεσε όταν έπρεπε να το κάνω και όταν το έκανα, ήμουν αφελής και υπερβολικά ενθουσιασμένος για το παιχνίδι μου. Υπάρχουν πολλά πράγματα γύρω από το launch για τα οποία μετανιώνω ή που θα έκανα διαφορετικά.

Σχετικά με το τι συνέβη στις εβδομάδες αμέσως μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού:

Θεωρώ ότι είναι κάτι πραγματικά προσωπικό και δεν έχω καμία συμβουλή για το πως να το αντιμετωπίσεις. Δεν μιλήσαμε γι 'αυτό, αλλά ήταν όσο πιο κακό θα μπορούσε δυνατόν να είναι. Υπάρχεις ένας σωρός από πράγματα που μπορεί να κάνει ο θυμωμένος όχλος. Πρόκειται για ένα συνεργατικό θέμα που αφορά το πόσο κακό μπορείς να κάνεις στη ζωή κάποιου.

Θυμάμαι ότι απειλήθηκα με θάνατο για το γεγονός ότι υπήρχαν πεταλούδες στο αρχικό μας τρέιλερ και θα μπορούσατε να τις δείτε καθώς περπατούσατε, αλλά δεν υπήρχαν τελικά πεταλούδες στο παιχνίδι που κυκλοφορήσαμε. Θυμάμαι που σκεφτόμουν και έλεγα στον εαυτό μου: «Ίσως αυτός που στέλνει μια απειλή θανάτου για πεταλούδες σε ένα παιχνίδι, ίσως αυτός είναι τελικά ο κακός».

Σχετικά με την αρχική κατάσταση του παιχνιδιού:

Το No Man’s Sky ήταν αυτό που θέλαμε να είναι όταν κυκλοφόρησε.

Πάντα μιλούσαμε για την αίσθηση της προσγείωσης σε έναν πλανήτη που κανείς δεν είχε πετύχει πριν ... Ήταν μοναχικό. Έχει ωραία ατμόσφαιρα και τέτοιες ήρεμες στιγμές. Αλλά πάντα θέλαμε να το επεκτείνουμε. Αν παίξατε το πρωτότυπο παιχνίδι για 20 ώρες, πιθανόν να πήρατε την εμπειρία που θέλαμε. Αλλά πιθανότατα δεν θα ξαναγυρίσατε ποτέ ξανά στο No Man's Sky.

Στην πορεία προς το launch…θεέ μου…θα έκοβα το χέρι μου αν κάποιος μπορούσε σαν αντάλλαγμα να μου δώσει περισσότερο χρόνο. Ήμασταν υπό τεράστια πίεση από την κοινότητα και από άλλες εξωτερικές δυνάμεις. Δεν είχαμε χρήματα. Εργαζόμασταν σκληρά, πάρα πολύ σκληρά. Έχουμε πάρει πολύ καλύτερη ισορροπία στη ζωή μας πλέον.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη τη συνέντευξη του Sean Murray στο The Guardian πατώντας εδώ. Το τεράστιο NEXT update του No Man’s Sky αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουλίου για τα PS4, Xbox One και PC.