Remedy: Η Microsoft δεν θέλει να φτιάξει sequels για τα Alan Wake και Quantum Break

Οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν ξανά το μπαλάκι της ευθύνης
18 Ιουλίου 2018 13:50
Remedy: Η Microsoft δεν θέλει να φτιάξει sequels για τα Alan Wake και Quantum Break

Πολλές φορές στο παρελθόν, η Remedy έχει αναφερθεί στο Alan Wake 2 και στο πόσο πολύ θέλει να συνεχίσει το franchise. Για διάφορους λόγους, παρόλο που έχουμε να κάνουμε με έναν από τους πιο αγαπημένους αποκλειστικούς τίτλους του Xbox 360 που με την πάροδο του χρόνου απέκτησε φανατική κοινότητα, ακόμα δεν έχουμε δει ένα ολοκληρωμένο sequel. Ο επικεφαλής του gaming στη Microsoft, Phil Spencer, είχε πετάξει το μπαλάκι στην πλευρά της Remedy, με τις δηλώσεις του στα τέλη του 2016 που είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως η ομάδα πρέπει να θέλει να φτιάξει το παιχνίδι.

Τώρα, ο CEO της φιλανδικής εταιρίας, Tero Virtala, μίλησε στο GamesIndustry.biz για το νέο παιχνίδι της Remedy που ακούει στο όνομα Control. Στο πλαίσιο της συνέντευξής του αναφέρθηκε και στα Alan Wake και Quantum Break και άφησε να εννοηθεί πως η Microsoft είναι αυτή που δεν θέλει να φτιάξει sequels για τα δύο υποεκτιμημένα παιχνίδια.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Αν θέλετε να δημιουργήσετε μια αξέχαστη ιστορία, δεν είναι μόνο η ίδια η ιστορία. Είναι οι χαρακτήρες, το υπόβαθρό τους, τα κίνητρά τους και οι τοποθεσίες του. Προκειμένου να δημιουργηθούν αυτοί οι κόσμοι, οι χαρακτήρες και οι ιστορίες, χρειάζεται μια τεράστια επένδυση σε πραγματικά υψηλής ποιότητας ανθρώπους που είναι πραγματικά δύσκολο να βρεθούν. Αυτά τα στοιχεία συνήθως αποτελούν τη βάση για μακροχρόνια franchises, μακροχρόνια brands στα οποία θα μπορούσατε να βγάλετε πολλά παιχνίδια.

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία μας ... Το Alan Wake ήταν πραγματικά ενδιαφέρον, αλλά ήταν μια συνεργασία με τη Microsoft. Για ορισμένους λόγους, δεν υπήρξε ποτέ συνέχεια. Για το Quantum Break, επίσης, καταβάλλαμε πολλές προσπάθειες για τη δημιουργία του κόσμου, των χαρακτήρων, των ιστοριών, αλλά εξακολουθούσε να είναι ένα Microsoft IP. Αποφάσισαν να μην το συνεχίσουν περαιτέρω. Εάν είχαμε την ιδιοκτησία του IP, είναι πλήρως στα χέρια μας να αποφασίσουμε πώς δημιουργούμε, πώς αναπτύσσουμε, ποιες είναι οι δημιουργικές αποφάσεις που παίρνουμε. Και ίσως μια μέρα στο μέλλον, αν αποδειχθεί επιτυχής, είναι και πάλι στα χέρια μας να αποφασίσουμε τι θα γίνει. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς.

Τελικά φαίνεται πως ο Alan Wake, καθώς και οι Jack Joyce και Beth Wilder θα πρέπει να κάνουν αρκετή υπομονή μέχρι οι αντίστοιχες ιστορίες τους να συνεχιστούν.