Ολλανδία: Τέλος για τις ανταλλαγές αντικειμένων στα CS:GO και Dota 2

Ξεκίνησε η μάχη απέναντι στα loot boxes
23 Ιουνίου 2018 11:51
Ολλανδία: Τέλος για τις ανταλλαγές αντικειμένων στα CS:GO και Dota 2

Τον Απρίλιο σας είχαμε ενημερώσει πως το Βέλγιο απαγορεύει τα loot boxes και απειλεί με φυλάκιση. Αντίστοιχα και η αρμόδια αρχή για τα τυχερά παιχνίδια της Ολλανδίας είχε εξετάσει τα loot boxes σε 10 παιχνίδια και διαπίστωσε ότι τέσσερα παραβίασαν το νόμο περί στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών. Έκρινε ότι το περιεχόμενο αυτών των κουτιών καθορίστηκε τυχαία και τα έπαθλα θα μπορούσαν να διακινηθούν έξω από το παιχνίδι. Επομένως, οι ανταμοιβές είχαν αξία στην πραγματική αγορά και είχαμε να κάνουμε με τζόγο.

Συνεχίζοντας, λοιπόν, τον αγώνα της για άσκηση δίωξης στις εταιρίες βιντεοπαιχνιδιών με loot boxes, η Ολλανδία τα έβαλε με τη Valve. Συγκεκριμένα, οι παίκτες των Counter-Strike: Global Offensive και Dota 2 στην χώρα αντίκρισαν ένα μήνυμα από την Valve, στο οποίο η εταιρεία αναφέρει ότι οι ανταλλαγές αντικειμένων και οι μεταφορές στο Steam Marketplace έχουν απαγορευθεί για τα δύο αυτά παιχνίδια. Η εταιρία τόνισε ότι αυτή η αλλαγή έρχεται μετά την ανακήρυξη των loot boxes ως τζόγο στην Ολλανδία, η οποία έδωσε περιθώριο μέχρι τις 20 Ιουνίου στις ομάδες ανάπτυξης για να αλλάξουν το game design των παιχνιδιών τους.

Η εταιρεία έλαβε δύο επιστολές από την ολλανδική αρχή τυχερών παιχνιδιών, αναφέροντας ότι τόσο το CS: GO όσο και το Dota 2 περιέχουν loot boxes που παραβιάζουν το ολλανδικό νόμο για τα στοιχήματα και τα τυχερά παιχνίδια. Η Valve επιμένει ότι δεν συμφωνεί με την άποψη της αρχής σχετικά με τα loot boxes και δήλωσε ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να σταματήσει τις συναλλαγές και τις μεταφορές αντικειμένων.