Nintendo και Microsoft δίνουν τα χέρια! Φουντώνει η κατάσταση με το crossplay

Οι εταιρίες ανταλλάσσουν καρδούλες στα social media
22 Ιουνίου 2018 10:33
Nintendo και Microsoft δίνουν τα χέρια! Φουντώνει η κατάσταση με το crossplay

Μετά την E3 2018 και την ανακοίνωση πως το Fortnite θα έχει cross play μεταξύ των Nintendo Switch και Xbox One, με τους παίκτες σε PS4 να μην έχουν αυτή την επιλογή, το θέμα του cross platform play έχει έρθει ξανά στο προσκήνιο. Τώρα η Microsoft και η Nintendo έρχονται να βάλουν λάδι στη φωτιά με το νέο trailer του Minecraft που ανέβηκε στο επίσημο κανάλι του ιαπωνικού κολοσσού στο YouTube. Συγκεκριμένα,  μια νέα ενημερωμένη έκδοση για το Minecraft στο Switch μόλις κυκλοφόρησε, επιτρέποντας στους κατόχους της υβριδικής κονσόλας να παίξουν με τους φίλους τους ακόμα και αν έχουν το παιχνίδι στο Xbox One.

Το εν λόγω βίντεο ακολουθεί παρακάτω και όπως μπορείτε να δείτε το βασικό του μέλημα είναι να τονίσει τη δυνατότητα των παικτών σε Xbox One και Nintendo Switch να παίξουν μαζί. Παρόλο που το βίντεο είναι ανεβασμένο στο κανάλι της Nintendo βλέπουμε τόσο το λογότυπο, όσο και το χειριστήριο του Xbox One. Παράλληλα, το μήνυμα Together είναι το βασικό που προσπαθεί να μεταφέρει το trailer, με την λέξη να παραμένει για ώρα εμφανής.

Παράλληλα, η Nintendo και η Microsoft σε πρωτόγνωρη έκφραση αγάπης μετέφεραν το θέμα και στα social media ανταλλάζοντας καρδούλες με τους επίσημους λογαριασμούς τους.

Για άλλη μια φορά το μπαλάκι βρίσκεται στην πλευρά της Sony, η οποία παραμένει μέχρι στιγμής σιωπηλή. Θα σας ενημερώσουμε για οποιαδήποτε νέα εξέλιξη. Μέχρι τότε μπορείτε να διαβάσετε τον πραγματικό λόγο που η Sony μπλοκάρει το cross play, όπως αποκαλύπτει πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος, πατώντας εδώ.