Star Wars Battlefront II: Η EA παραδέχεται τα λάθη της με τα loot boxes

"Θα προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε το ίδιο λάθος στο μέλλον"
17 Απριλίου 2018 13:09
Star Wars Battlefront II: Η EA παραδέχεται τα λάθη της με τα loot boxes

Loot boxes και microtransactions. Δύο λέξεις που πλέον ο gamer έχει μάθει περισσότερο να φοβάται παρά να ενδιαφέρεται. Το Star Wars Battlefront 2 πέρασε από κύματα και φουρτούνες μετά την κυκλοφορία του, λόγω του χειρισμού του προς τα microtransactions και τα loot boxes. Τώρα, λίγους μήνες μετά ο υπεύθυνος σχεδιασμού της EA, Patrick Söderlund έκανε το γενναίο βήμα και παραδέχθηκε πως η εταιρία "έκανε λάθος στο όλο θέμα" και πως θα "προσπαθήσει να μην επαναλάβει το ίδιο λάθος στο μέλλον."

Σε συνέντευξη του στο The Verge, ο Söderlund εξήγησε την σκέψη της εταιρίας στο όλο μοντέλο για τα loot boxes. "Θέλαμε οι παίκτες να παίζουν μεγαλύτερες χρονικές περιόδους" ήταν μερικά από τα λόγια του. "Και όπως άλλα παιχνίδια στην αγορά, να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό και να έχουμε και επιστροφές. Αλλά την ίδια στιγμή, το κάναμε λάθος".

Ένα λάθος το οποίο είχε φυσικά αντίκτυπο και στις πωλήσεις του παιχνιδιού μετά από συγκέντρωση των μετόχων τον Ιανουάριο. Από 8 εκατομμύρια που η εταιρία ήλπιζε να διώξει από τα ράφια των καταστημάτων, το Star Wars Battlefront 2 πούλησε γύρω στα 7 εκατομμύρια. Στα πλαίσια της συγκέντρωσης, ο Andrew Wilson περιέγραψε το όλο θέμα ως μία "ευκαιρία εκμάθησης" για την εταιρία και πως δεν "είχε ποτέ σκοπό να χτίσει μία εμπειρία που θα ήταν άδικη ή χωρίς πρόοδο".

Το Star Wars Battlefront II βρίσκεται διαθέσιμο σε PS4, Xbox One και PC.