Το μπαλάκι ξανά στην Sony για το cross-play μεταξύ PS4 και Xbox One

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Fortnite
12 Μαρτίου 2018 16:05
Το μπαλάκι ξανά στην Sony για το cross-play μεταξύ PS4 και Xbox One

Για άλλη μια φορά, το ‘μπαλάκι’ για το cross-play μεταξύ Xbox One και PS4 πέφτει στο στρατόπεδο της Sony. Συγκεκριμένα, με την ανακοίνωση των mobile εκδόσεων του Fortnite, έγινε γνωστό πως τόσο το PS4 όσο και το Xbox One θα υποστηρίζουν cross-play με τις εκδόσεις των κινητών και των PC. Ωστόσο, οι κάτοχοι των δύο ανταγωνιστικών κονσολών δυστυχώς δεν θα μπορούν να παίξουν μεταξύ τους. Τόσο η Microsoft, όσο και η Epic Games φαίνεται να είναι υπερ του cross-play, με την Sony να είναι αυτή που απαγορεύει την ενσωμάτωσή του.

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο ένα χρήστης του Twitter επισήμανε στο αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, πως θα ήθελε να δει cross-play μεταξύ των PS4 και Xbox One στο Fornite. Ο Spencer απάντησε χαρακτηριστικά: “Και εγώ το ίδιο”. Στη συνέχεια ο επίσημος λογαριασμός του Fortnite στο Twitter απάντησε και αυτός. Μπορείτε να δείτε τα σχετικά tweets παρακάτω.

Παρόλο που δεν υπάρχει κάποιος τεχνικός περιορισμός που να αποτρέπει τους παίκτες των PS4 και Xbox One από το να παίζουν μαζί, η Sony παραμένει διστακτική εδώ και αρκετό καιρό, παρόλο που είναι κάτι που ζητάνε και οι παίκτες του Rocket League εδώ και αρκετό καιρό. Ενδεχομένως η τεράστια δημοτικότητα του Fornite να είναι αυτή που θα κάνει τελικά την Sony να αλλάξει γνώμη.