Ο Λευκός Οίκος ανάρτησε βίντεο για την βία στα βιντεοπαιχνίδια

Ο Trump συναντήθηκε με στελέχη της βιομηχανίας
09 Μαρτίου 2018 13:55
Ο Λευκός Οίκος ανάρτησε βίντεο για την βία στα βιντεοπαιχνίδια

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, χτες, Πέμπτη 8 Μαρτίου, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλτ Τράμπ συναντήθηκε με διάφορα υψηλόβαθμα στελέχη της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών για να συζητήσουν πως τα βίαια βιντεοπαιχνίδια συμβάλλουν στην πραγματική βία. Παρόλο που η συνάντηση δεν ήταν ανοιχτή για τον Τύπο, το The Washington Post μεταφέρει πως ο Πρόεδρος ξεκίνησε δείχνοντας ένα montage εξαιρετικά βίαιων πλάνων από διάφορα βιντεοπαιχνίδια, όπως τα Call of Duty, Wolfenstein, Fallout, Sniper Elite και The Evil Within. Το βίντεο αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του λευκού οίκου στο YouTube και μπορείτε να το δείτε παρακάτω. Αφού ολοκληρώθηκε, ο Τραμπ είπε χαρακτηριστικά: “Αυτό είναι βίαιο, έτσι δεν είναι;”

Στην συνάντηση ήταν καλεσμένοι μεταξύ άλλων ο CEO της Take Two, Strauss Zelnick, ο CEO της Zenimax, Robert Altman, καθώς και ο πρόεδρος του Entertainment Software Association, Mike Gallagher. Τα μέλη της βιομηχανίας υπερασπίστηκαν το μέσο, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να συνδέει τα βιντεοπαιχνίδια με την βίαιη συμπεριφορά. Από την άλλη, ο Τραμπ ενθάρρυνε τους developers να εξερευνήσουν τρόπους ώστε να βρουν μόνοι τους λύσεις για να κάνουν τα πράγματα καλύτερα για όλη την κοινωνία.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συνάντηση του Προέδρου με τα στελέχη της βιομηχανίας στο δημοσίευμα του The Washington Post.