Δικαστής απαγορεύει σε μαθητή να παίζει βίαια παιχνίδια

Έπειτα από απειλή πως θα κάνει επίθεση στο σχολείο του
01 Μαρτίου 2018 13:14
Δικαστής απαγορεύει σε μαθητή να παίζει βίαια παιχνίδια

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Chicago Tribune, ένα δεκαεξάχρονος μαθητής λυκείου δέχθηκε εντολή να σταματήσει να παίζει βίαια βιντεοπαιχνίδια αφού απείλησε πως θα προβεί σε πυροβολισμούς στο σχολείο του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα, ο ανήλικος συνελήφθη μετά από την έντονη αντίδρασή του στην πρόσφατη συζήτηση για τα όπλα και την ασφάλεια των σχολείων, μετά τη δολοφονία 17 μαθητών και δασκάλων στο γυμνάσιο Marjory Stoneman Douglas στη Φλόριντα.

Ο μαθητής ανάρτησε ένα βίντεο στο Snapchat όπου έπαιζε ένα shooting παιχνίδι και στο οποίο είπε χαρακτηριστικά:

Όλοι σας πρέπει να σταματήσετε να μιλάτε για τους πυροβολισμούς στα σχόλια ή θα κάνω και εγώ έναν.

Τη Δευτέρα, η αστυνομία απάντησε σε μια αναφορά για το μήνυμα από έναν άλλο μαθητή και συνέλαβε τον έφηβο. Μετά από έρευνα στο σπίτι του, η αστυνομία δήλωσε ότι δεν βρέθηκαν όπλα.

Έπειτα από μια νύχτα σε ειδικές εγκαταστάσεις για νέους, ο μαθητής εμφανίστηκε στο δικαστήριο ανηλίκων και κατηγορήθηκε για άτακτη συμπεριφορά. Ο υπερασπιστής του τόνισε πως το σχόλιο στο βίντεο ήταν απλά ένα αστείο. Οι εισαγγελείς σημείωσαν ότι το αγόρι είχε “ενοχληθεί” από τις συζητήσεις για τους πυροβολισμούς στα σχολεία και ισχυρίστηκαν ότι θέμα δεν ήταν κατάλληλο για αστεία.

Ο δικαστής Robert Anderson άφησε τους γονείς του εφήβου να τον πάρουν πίσω στο σπίτι, αλλά με απροσδιόριστη κατ 'οίκον κράτηση. Επίσης, διέταξε το κινητό τηλέφωνο του αγοριού να μεταβιβαστεί στους γονείς του και μάλιστα του απαγόρευσε να παίζει βίαια βιντεοπαιχνίδια.

Ο δικαστής δήλωσε χαρακτηριστικά:

Μπορείς να παίξεις όσο Mario Kart θέλεις…

Το αξιοσημείωτο είναι πως το περιστατικό αυτό ήρθε στην επιφάνεια μόλις μερικές μέρες μετά την στοχοποίηση των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλτ Τραμπ. Το ερώτημα που εγείρεται πλέον είναι: Επηρεάζουν τελικά την συμπεριφορά των νέων τα βίαια βιντεοπαιχνίδια και οι ταινίες με βίαιες σκηνές; Περιμένουμε τα σχόλιά σας.