Φήμη: Η Disney εξετάζει Ubisoft και Activision για τα μελλοντικά Star Wars παιχνίδια

Θα σπάσει το συμβόλαιο με την EA;
14 Φεβρουαρίου 2018 20:06
Φήμη: Η Disney εξετάζει Ubisoft και Activision για τα μελλοντικά Star Wars παιχνίδια

Το 2013, η Electronic Arts κατάφερε να εξασφαλίσει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία Star Wars παιχνιδιών. Από τότε έχουν περάσει συνολικά πέντε χρόνια και έχουμε δει δύο παιχνίδια στην αγορά. Το Star Wars Battlefront έλαβε έντονη κριτική για την απουσία περιεχομένου στο launch, την έλλειψη single-player campaign και το ακριβό season pass του. Το Star Wars Battlefront II κυκλοφόρησε πρόσφατα και μια αξιοσημείωτη αναταραχή στη βιομηχανία, αφού η κατακραυγή από τους gamers για τα loot boxes και τα microtransactions του ήταν τεράστια. Συνολικά, οι gamers μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να ήταν και πιο ικανοποιημένοι από τους καρπούς της συνεργασίας των δύο εταιριών.

Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και από την πλευρά της Disney και της Lucasfilm. Συγκεκριμένα, το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια φήμη που θέλει την εταιρία των Star Wars να βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ubisoft και της Activision, ώστε να αναλάβουν την ανάπτυξη των μελλοντικών τίτλων του franchise. Συγκεκριμένα, το Cinelinx αναφέρει πως η Disney έφερε την EA στο “γραφείο του διευθυντή” για να αναλύσουν τι πηγαίνει στραβά με το Star Wars gaming. Φαίνεται πως η αναταραχή του μεγάλου Star Wars project της εταιρίας για το 2018, το οποίο πλέον αναβλήθηκε μετά το κλείσιμο της Visceral Games, έπαιξε σημαντικό ρόλο.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει η Disney και η Lucasfilm να σπάσουν το ήδη υπάρχων συμβόλαιο με την EA, η οποία έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα για την ανάπτυξη και την κυκλοφορία Star Wars παιχνιδιών. Αυτό θεωρητικά δεν είναι τόσο εύκολο, ωστόσο όπως επισημαίνει το άρθρο του Cinelinx, η Disney μπορεί να αποφύγει τις έννομες συνέπειες, αν υπάρχει κάποιο ‘παραθυράκι’ που επιτρέπει στην εταιρία να διαχειριστεί την πνευματική της ιδιοκτησία όπως αυτή επιθυμεί αν δεν πληρούνται κάποια στάνταρ ποιότητας ή άλλες προδιαγραφές. Εφόσον, μιλάμε για το Star Wars, ένα από τα μεγαλύτερα franchises παγκοσμίως, δεν είναι απίθανο η Disney να έχει προνοήσει και το συμβόλαιο να της δίνει τη δυνατότητα να αποσύρει την άδεια για αποκλειστική διανομή τίτλων από την ΕΑ, για να ψάξει για κάποιον διαφορετικό publisher.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ώρα έχουμε να κάνουμε απλώς με φήμες, αφού τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα.