Νούμερα πωλήσεων που ζαλίζουν για το Minecraft

Συνεχίζει ασταμάτητος ο τίτλος
22 Ιανουαρίου 2018 12:17
Νούμερα πωλήσεων που ζαλίζουν για το Minecraft

Στα πλαίσια της πρόσφατης αναδιοργάνωσης των Microsoft Studios, η Helen Chiang ορίστηκε ως επικεφαλής του Minecraft και σε συνέντευξη της στο Popsugar μίλησε για τη νέα της θέση και αποκάλυψε μερικά εντυπωσιακά στατιστικά για τον τίτλο.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις του παιχνιδιού-φαινόμενο φτάνουν μέχρι σήμερα τα 144 εκατομμύρια. Πέρυσι τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις ανέρχονταν σε 122 εκατομμύρια. Αυτό σημαίνει πως μέσα σε ένα χρόνο περίπου πουλήθηκαν 22 εκατομμύρια αντίτυπα. Κατά μέσο όρο κάθε μήνα πωλούνται 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού δεν έχει σταματήσει, καθώς πέρυσι ο μηνιαίος μέσος όρος έφτανε τις 1.7 εκατομμύρια πωλήσεις. Τέλος, μαθαίνουμε πως ο αριθμός των ενεργών παικτών ανά μήνα είναι 74 εκατομμύρια, σε σύγκριση με 55 εκατομμύρια παίκτες τον ίδιο καιρό πέρυσι.

Το Minecraft κυκλοφόρησε αρχικά το 2011 και από ότι φαίνεται η ιστορική του πορεία θα αργήσει να σταματήσει. Πρόκειται για το δεύτερο παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις όλων των εποχών. Πρώτο είναι το Tetris με 170 εκατομμύρια πωλήσεις.