Spencer: “Δεν είμαστε κουφοί, έρχονται περισσότερα παιχνίδια”

Σημαντικές αλλαγές στην ιεραρχία των Microsoft Studios
21 Ιανουαρίου 2018 09:54
Spencer: “Δεν είμαστε κουφοί, έρχονται περισσότερα παιχνίδια”

Όπως ανακοίνωσε η Microsoft, ο Matt Booty, ο οποίος μέχρι πρότεινως ήταν υπεύθυνος για το Minecraft franchise, ανέλαβε πλέον τον ρόλο του αντιπροέδρου των Microsoft Studios. Αυτό τον καθιστά ως ένα από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη του Xbox, αμέσως μετά τον Phil Spencer.

Πρόσφατα, ο Phil Spencer έλαβε μια πολύ μεγάλη προαγωγή, όταν ο CEO της Microsoft, Satya Nadella, τον όρισε ως τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο για το gaming στην Microsoft γενικότερα και τον τοποθέτησε στην ομάδα διοίκησης της εταιρίας. Η προαγωγή άφησε τον ρόλο της επίβλεψης του game development και publishing ανοιχτό και κάπου εδώ έρχεται ο Booty.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των στελεχών της εταιρίας πρόκειται για μια κίνηση που θα ενισχύσει την ικανότητα της Microsoft να κινηθεί πιο γρήγορα στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Ο Spencer θα είναι υπεύθυνος για τη γενικότερη gaming στρατηγική και ο Booty θα αναλμβάνει αυτή η στρατηγική να γίνεται πραγματικότητα. Ο Booty θα αναφέρεται στον Spencer και οι αρχηγοί των στούντιο της Microsoft θα μιλάνε με τον Booty. O Spencer επισήμανε πως μέχρι τώρα ο ίδιος επέβλεπε και μιλούσε προσωπικά με όλα τα στούντιο, αλλά καθώς η ομάδα του Xbox ετοιμάζεται να επενδύσει σε περισσότερο περιεχόμενο και να κάνει επεκτατικές κινήσεις, θεώρησε αυτή την οργανωτική αλλαγή απαραίτητη.

Μιλώντας στο GamesBeat, o Spencer επισήμανε πως η Microsoft ακούει την κοινότητα και σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο, ενώ αναφέρθηκε και στο πως θα βοηθήσει ο Matt με αυτό.

Δεν είμαι κουφός στο meme που κυκλοφορεί σχετικά με το περιεχόμενό μας και την ανάγκη να επενδύσουμε περισσότερο. Σίγουρα πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου επενδύουμε περισσότερο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Όταν κοιτάζω τον Matt και την ευθύνη που έχει με την ομάδα του, πρόκειται για τη χαρτογράφηση του μέλλοντός μας στο first-party. Νιώθω ότι με κάθε έναν από τους ηγέτες που έχουμε (Rod Fergusson/The Coalition, Bonnie Ross/343 Industries, Craig Duncan/Rare κτλπ), υπάρχει ένα σχέδιο και αισθάνομαι καλά για αυτό το σχέδιο, αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι το σχέδιο για τα στούντιο μας διευρύνεται. Έχουμε την ηγεσία του Matt για να καθοδηγήσει αυτή την επέκταση, ποια στοιχήματα θα κάνουμε, σε ποιες ομάδες θα στοιχηματίσουμε, ποιες ομάδες θα δημιουργούμε…Η θέση του είναι κρίσιμη.

Έχει να κάνει με τους υπάρχοντες ηγέτες που έχουμε, καθώς υπάρχουν πάντα ευκαιρίες να κάνουμε περισσότερα με τις ομάδες που ήδη έχουμε. Αλλά επίσης, καθώς επεκτεινόμαστε, πρέπει να έχουμε ένα άτομο στη θέση του Matt, έτσι ώστε οι νέες επενδύσεις να μπορέσουν να δρομολογηθούν και να ενταχθούν στην στρατηγική μας, πρόκειται για κάτι κρίσιμο για μένα. Αυτός είναι και ο χώρος που βλέπω τον Matt να εστιάζει: τόσο στα υπάρχοντα franchises, και το ίδιο, αν όχι περισσότερο, στο μελλοντικό περιεχόμενό μας και στο πως μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με έναν προσεγμένο τρόπο, έναν τρόπο που θα καλύψει όσα θέλουν οι fans μας.

Ακολουθούν μερικά αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Matt σχετικά με τη νέα του θέση.

Είναι αυτονόητο, αλλά είναι απίστευτο προνόμιο και τιμή, που αναλαμβάνω αυτό το ρόλο. Το βλέπω πραγματικά πρώτα απ 'όλα ως μια ευκαιρία να υπηρετήσω και να δώσω μια βοήθεια ηγεσίας στους επικεφαλής των στούντιο, ώστε να μπορέσουν να επικεντρωθούν ακόμη περισσότερο στην παραγωγή εξαιρετικών παιχνιδιών. Έχω δουλέψει ως ομότιμος συνεργάτης με τη Bonnie, την Shannon, τον Rod και τον Craig και προφανώς πολύ κοντά με την Helen, ως το νούμερο δύο στο Minecraft franchise. Είναι μια ομάδα για την οποία έχω μεγάλο σεβασμό. Είναι μια ομάδα ηγετών παγκόσμιας κλάσης και μια συλλογή από στούντιο παγκόσμιας κλάσης. Είναι προνόμιο που μπαίνω και βοηθάω, προσφέροντας ένα στρώμα ενοποίησης και συνεργασίας σε όλα τα στούντιο, καθώς προχωρούμε προς την κατεύθυνση των πρωτοβουλιών για τις οποίες μίλησε ο Phil σχετικά με το όραμα της εταιρίας για τα παιχνίδια.

Το πιο σημαντικό θα είναι να αποδεχθούμε την ιδέα ότι ζούμε και πεθαίνουμε και αυτό που μένει είναι τα σπουδαία παιχνίδια που δημιουργούμε. Το περιεχόμενο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη μελλοντική μας στρατηγική. Αυτή είναι η προσέγγιση που έχω, να έρθω σε μια θέση που έχει το ρόλο υπηρεσίας, ως μια ευκαιρία να προσφέρω ένα στρώμα ηγεσίας και να βοηθήσω τους επικεφαλής των στούντιο, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην δημιουργία εξαιρετικών παιχνιδιών.

Από τη δημιουργική πλευρά, έχω πάντα έναν χρυσό κανόνα, να μην μπλέκομαι στα πόδια των ομάδων ανάπτυξης όσον αφορά τη σχεδιάση και τη τέχνη του να φτιάχνουν τα παιχνίδια τους. Αλλά ταυτόχρονα, νομίζω ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να κερδίσουμε υποστηρίζοντας τις ομάδες και παρέχοντας ένα επίπεδο διοικητικής βοήθειας, πραγματικά απλά ένα επίπεδο επιχειρησιακής βοήθειας, έτσι ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην δημιουργία του παιχνιδιού. Νομίζω ότι δουλεύω καλά με ένα στούντιο, αν οι ομάδες παιχνιδιών πάνε στην δουλειά τους και το μόνο που χρειάζεται να ανησυχούν είναι να φτιάξουν το παιχνίδι τους. Όταν πρόκειται για οποιαδήποτε δημιουργική πτυχή των πραγμάτων, προσπαθώ κυρίως να παραμείνω εκτός, αρκεί να βεβαιώνω ότι όλοι έχουν τα εργαλεία και το πλαίσιο που χρειάζονται για να προχωρήσουν.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συνέντευξη, στην οποία ο Phil και ο Matt συζητούν για το μέλλον του Xbox και το γεγονός πως η Microsoft ετοιμάζεται να επενδύσει πολύ περισσότερο στο gaming, πατώντας εδώ. Όλα αυτά έρχονται μόλις μερικές μέρες μετά τις φήμες σχετικά με την επιστριφή του Fable και άλλα παιχνιδιά που ετοιμάζει η ομάδα του Xbox.