To ‘Duke’ χειριστήριο του αρχικού Xbox επιστρέφει τον Mάρτιο

Ο τεράστιος μοχλός διαθέσιμος και για το Xbox One
15 Ιανουαρίου 2018 07:41
To ‘Duke’ χειριστήριο του αρχικού Xbox επιστρέφει τον Mάρτιο

Μετά τον αγώνα αρκετών μηνών του δημιουργού του πρώτου Xbox, Seamus Blackley, το χειριστήριο της αρχικής κονσόλας της Microsoft θα επανακυκλοφορήσει για το Xbox One, το Xbox 360 και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Η νέα έκδοση θα φτάσει στα ράφια την καταστημάτων σε συνεργασία με την γνωστή κατασκευάστρια περιφερειακών Hyperkin. Το χειριστήριο θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο με τιμή που ανέρχεται στα $70.Αν και η εμφάνιση, η διάταξη των πλήκτρων και συνολικά το controller παραμένει σχεδόν απείραχτο, υπάρχουν κάποιες μοντέρνες πινελιές, όπως η micro USB σύνδεση και το ελαφρύτερο μέγεθος.

Μιλώντας στο CNET, ο Seamus Blackley δήλωσε:

Ανακάλυψα φρικαρισμένος και κολακευμένος ότι το ‘Duke’ ήταν ένα αντικείμενο νοσταλγίας και άνεσης, ευτυχίας και παιδικών αναμνήσεων, αφού όλοι αυτοί οι άνθρωποι με μεγάλα χέρια έλεγαν ότι ήταν το μόνο χειριστήριο που ήταν άνετο.

Επικοινώνησα με τον Phil Spencer, ο οποίος είναι φίλος μου, και ρώτησα: “Phil, είναι αρκετά τρελό ώστε να το κάνουμε;” και μερικά από τα άτομα της ομάδας του hardware που ήταν εκεί όταν το Xbox βρισκόταν στη φάση της σχεδίασης είπαν ότι πρέπει να το κάνουμε οπωσδήποτε.

Το γιγαντιαίο χειριστήριο του πρώτου Xbox είναι διάσημο για το μέγεθος και το σχήμα του και για αυτό το λόγο έχε πάρει μάλιστα το παρατσούκλι ‘Duke’. Η ίδια η Microsoft, μάλλον, δεν ήταν ικανοποιημένη με τον μοχλό και κατά τη διάρκεια της ζωής της κονσόλας της, τον αντικατάστησε με το σαφώς μικρότερο και κομψότερο Xbox S controller.