Περιστατικό "swatting" στο Call of Duty κατέληξε σε πυροβολισμό ενός αθώου πατέρα

Όλα έγιναν για ένα στοίχημα μόλις $1.50
30 Δεκεμβρίου 2017 15:00
Περιστατικό

Τα περιστατικά "Swatting" είναι ένα δυσάρεστο φαινόμενο και αρκετά συχνό στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού καταγράφονται περίπου 400 κάθε χρόνο. Ουσιαστικά, επιτήδειοι, κυρίως μέσα στα νεύρα τους ή από εκδίκηση πραγματοποιούν κακόγουστες φάρσες στο SWAT τμήμα της Αστυνομίας, το οποίο έχει καθήκον να δράσει άμεσα και αποφασιστικά σε περιπτώσεις πυροβολισμών, ανθρωποκτονιών και ομηριών, με αποτέλεσμα να κατεβαίνει ένας...μικρός στρατός στο σπίτι του θύματος. Αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο θέμα εδώ και καιρό στη gaming κοινότητα, κυρίως σε άκρως ανταγωνιστικούς eSports τίτλους, όπως CS:GO και Call of Duty.

Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα χθες τα ξημερώματα στην Wichita του Kansas, όπου ένας φαρσέρ κάλεσε την αστυνομία λέγοντας πως υπάρχει μια ομηρία σε σπίτι, με έναν νεκρό και έναν άνδρα οπλισμένο να κρατάει ομήρους. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας περικύκλωσαν το σημείο και διέταξαν τον άνδρα να βγει με ψηλά τα χέρια. Λίγο αργότερα ένας αστυνομικός πυροβόλησε θανάσιμα τον εν λόγω άνδρα. 

Η όλη υπόθεση ήταν αποτέλεσμα ενός καυγά γύρω από ένα στοίχημα του $1.5 για έναν αγώνα στο Call of Duty. Η αψιμαχία του παίκτη "Miruhcle" και "Baperizer" κατέληξε σε απειλές για swatting μεταξύ των δύο. Ο δεύτερος κάλεσε τον γνωστό στις αρχές swatter, "Swautistic" για βοήθεια, με τον Miruhcle να τους προκαλεί να τον βρουν, δίνοντας τους ψεύτικη διεύθυνση. Αυτή η διεύθυνηση ανήκε στον Andrew Finch, 28 ετών και πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος πυροβολήθηκε θανάσιμα μπροστά στο σπίτι του στη Wichita, χωρίς να έχει καμία σχέση με την υποθέση και να είναι καν gamer. 

O φερόμενος ως δράστης, Tyler Barriss, 25 ετών, συνελήφθη από τις Αρχές μετά το τραγικό συμβάν και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες είναι ο Swautistic.