Απολύσεις στην Telltale Games

Μειώνεται κατά 25% το προσωπικό
08 Νοεμβρίου 2017 13:23
Απολύσεις στην Telltale Games

Μετά το κλείσιμο της Visceral Games από την EA, το πρόσφατο κλείσιμο των Runic Games και Motiga, τις απολύσεις στην CCP Games του EVE: Valkyrie και η Telltale Games έρχεται με δυσάρεστα νέα. Συγκεκριμένα, η ομάδα που ειδικεύεται στα επεισοδιακά παιχνίδια και μας έχει προσφέρει τίτλους όπως το The Walking Dead, ανακοίνωσε μια συνολική αναδιοργάνωση που επηρεάζει όλη την εταιρία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 25% το προσωπικό της και πιο συγκεκριμένα να απολυθούν 90 εργαζόμενοι. Η ομάδα διαβεβαίωσε πως τα projects που έχει ανακοινώσει ήδη δεν θα επηρεαστούν, ενώ έκανε γνωστό πως σκοπεύει να κάνει τη μετάβαση σε μια πιο σύγχρονη μηχανή γραφικών.

Ο CEO της Telltale Games, Pete Hawley, δήλωσε:

Η βιομηχανία μας έχει αλλάξει απίστευτα τα τελευταία χρόνια. Οι πραγματικότητες του περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουμε καθώς κινούμαστε προς τα εμπρός απαιτούνε να εξελιχθούμε, καθώς και να αναπροσανατολίσουμε τον οργανισμό μας με επίκεντρο την παροχή λιγότερων και καλύτερων παιχνιδιών με μια μικρότερη ομάδα.

Θα ήθελα να εκφράσω τον σεβασμό μου για όλες τις συνεισφορές που αυτοί οι απίστευτα ταλαντούχοι καλλιτέχνες, storytellers και άλλοι έχουν κάνει σε αυτή την εταιρεία και ότι αυτή η απόφαση δεν αποτελεί κανένα προβληματισμό για την ποιότητα ή την αφοσίωση του έργου τους. Έχουμε θέσει στη διάθεσή τους τις πλήρεις υπηρεσίες υποστήριξης μας για τη σταδιοδρομία τους, έτσι ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας και τους φίλους μας - και τις οικογένειές τους - να περάσουν αυτή τη δύσκολη μετάβαση το συντομότερο δυνατό.