Spencer: "Θα αγοράσουμε και θα ανοίξουμε νέα στούντιο"

Η Microsoft επενδύει στο software
06 Νοεμβρίου 2017 20:51
Spencer:

Απομένουν μόλις μερικές ώρες για την κυκλοφορία του Xbox One X και ο επικεφαλής του gaming στην Microsoft, Phil Spencer, μίλησε για ένα θέμα που σίγουρα απασχολεί πολλούς Xbox gamers ή υποψήφιους αγοραστές της κονσόλας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Bloomberg, σε συνέντευξη του την προηγούμενη εβδομάδα, ο Spencer τόνισε πως η εταιρία σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της στην εσωτερική ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και της ίδρυσης νέων στούντιο για να το επιτύχει αυτό.

Τα τελευταία χρόνια η Microsoft έχει δειχθεί σφοδρή κριτική για το κλείσιμο πολλών στούντιο, τις ακυρώσεις παιχνιδιών και την απουσία νέων μεγάλων αποκλειστικών first-party παιχνιδιών από τις συνεντεύξεις Τύπου της.

Ο Spencer επισήμανε:

Πρέπει να αναπτυχθούμε και ανυπομονώ να το κάνω αυτό. Η ικανότητά μας να δημιουργούμε περιεχόμενο πρέπει να είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία. Δεν επενδύαμε πάντα στον ίδιο βαθμό. Έχουμε περάσει από αρκετά σκαμπανεβάσματα όσο αφορά αυτές μας τις επενδύσεις.

Παραδοσιακά η Microsoft βασιζόταν σε τεράστιες κυκλοφορίες όπως το Halo και τα Gears of War για να πουλήσει τις κονσόλες της. Ο Spencer παραδέχτηκε πως τα τελευταία χρόνια η κλίμακα του ‘in-house development’ έχει μειωθεί. Ένα χρόνο πριν η εταιρία έκλεισε δύο στούντιο, μεταξύ των οποίων και η ιστορική Lionhead.

Η ανανεωμένη αυτή επένδυση σηματοδοτεί την αυξανόμενη προσοχή που δίνει η Microsoft στο Xbox τμήμα στο σύνολό του, ενώ μόλις πριν από λίγα χρόνια το θεωρούσε ως δευτερεύον. Τον Σεπτέμβριο, ο Spencer έλαβε μια μεγάλη προαγωγή και πλέον δίνει τις αναφορές του απευθείας στον Chief Executive Officer, Satya Nadella, ενώ πήρε θέση και στην ανώτερη ομάδα ηγεσίας της Microsoft. Ο Spencer τόνισε πως η αποκατάσταση των παιχνιδιών στο προσκήνιο για τη Microsoft απαιτούσε να κερδίσει τον Nadella και την ομάδα ηγεσίας- αρχικά για να τους πείσει να συμφωνήσουν και να αποκτήσουν το Minecraft τον Σεπτέμβριο του 2014 και πιο πρόσφατα για να αλλάξουν τη νοοτροπία τους σχετικά με το παιχνίδια συνολικά.

Πρόσφατα ένα ακόμη υψηλόβαθμο στέλεχος του Xbox δήλωσε πως περισσότερα exclusives βρίσκονται στον ορίζοντα.