Η Sony σκέφτεται σοβαρά την δυναμική επιστροφή των Ιαπωνικών παιχνιδιών

Ευχάριστα νέα για τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας
07 Αυγούστου 2017 13:41
Η Sony σκέφτεται σοβαρά την δυναμική επιστροφή των Ιαπωνικών παιχνιδιών

Πρόσφατα, το Famitsu και το Dengeki PlayStation πραγματοποίησαν ένα ενδιαφέρον πάνελ, στο οποίο είχαν καλεσμένους τους Atsushi Morita, τον πρόεδρο της SIE Japan και Asia, μαζί με τον Shuhei Yoshida, τον πρόεδρο της Sony Interactive Entertainment Worldwide Studios. Σε αυτό, υπήρξαν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες ερωτήσεις σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια της εταιρίας στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών. Μία ερώτηση ήταν, το αν η εταιρία σκέφτεται σοβαρά την επιστροφή των First Party JRPG παιχνιδιών, δηλαδή παιχνίδια που θα σκέφτονται πρώτα το κοινό της Ιαπωνίας και τα γούστα του. Η απάντηση ήταν η εξής:

"Ακούμε πως η Sony έχει λάβει πολλά αιτήματα από βετεράνους fans - όχι μόνο για το Arc the Lad και Wild Arms - αλλά για την ανάσταση τίτλων του SIE Japan Studio που θα επικεντρώνονται σε Ιαπωνικό κοινό, ειδικά σε μερικά JRPG franchises. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, λόγω της αύξησης του κόστους ανάπτυξης, οι επενδύσεις επικεντρώθηκαν κυρίως σε τίτλους που θα μπορούσαν να είναι επιτυχίες σε παγκόσμια κλίμακα. Με αυτά και με αυτά, τα παιχνίδια των πρόσφατων Ιαπωνικών στούντιο που αναπτύχθηκαν για τους παίκτες της Ιαπωνίας έλαβαν υψηλό έπαινο στο εξωτερικό. Αυτό οδηγεί την Sony να αρχίσει να εξετάζει αν θα ήταν κερδοφόρο για το Worldwide Studios για φτιάξουν και πάλι τέτοιου είδους παιχνίδι".

Με βάση τα παραπάνω, ίσως η Sony φέρει και πάλι στη νέα γενιά μερικά κλασικά JRPG franchises με μια πιο "Ιαπωνική ατμόσφαιρα" από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι που θα δείξει το μέλλον, αλλά προς το παρόν, θετικό το γεγονός που η εταιρία δεν ξεχνά και το JRPG κοινό της.

Tags: