Ο δημιουργός των Prey και Dishonored αποχωρεί από την Arkane

Έπειτα από 18 χρόνια στο στούντιο
28 Ιουνίου 2017 10:19
Ο δημιουργός των Prey και Dishonored αποχωρεί από την Arkane

Ο ιδρυτής και πρόεδρος της Arkane Studios, Ralphael Colantonio, ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την εταιρεία. Ο Colantonio πέρα από επικεφαλής του στούντιο, ήταν και ο creative director του αρχικού Dishonored και του πρόσφατου Prey. Ο λόγος που ο βετεράνος της βιομηχανίας αποχωρεί από το στούντιο του έπειτα από 18 χρόνια είναι για να κάνει ένα αναγκαίο για αυτόν διάλειμμα και να εστιάσει στην οικογένεια του και ότι άλλο θεωρεί σημαντικό για το μέλλον του. Μπορείτε να διαβάσετε την δημοσίευση του στο επίσημο blog της Bethesda, πατώντας εδώ.

Ο Γάλλος δημιουργός έχει ένα πλούσιο βιογραφικό, έχοντας εργαστεί στις EA και Infogrames, πριν ιδρύσει την Arkane Studios το 1999, χάρις την οικονομική βοήθεια του θείου του. Το στούντιο που εδρεύει στο Λυών της Γαλλίας ξεκίνησε με τέσσερα άτομα και συνέχισε να εξελίσσεται, έχοντας βοηθήσει με την ανάπτυξη τίτλων όπως το BioShock 2. Το 2010 η Arkane αγοράστηκε από την Zenimax Media και κάτω από την ομπρέλα της Bethesda δημιούργησε τον πρώτο τίτλο που έκανε ευρέως γνωστή την ομάδα. Ο λόγος γίνεται φυσικά για το Dishonored που αγκαλιάστηκε από το κοινό και τους κριτικούς. Ομοίως, το Dishonored 2 γνώρισε και αυτό εξαιρετική ανταπόκριση από τους κριτικούς και η επέκταση της Arkane με μια επιπλέον ομάδα στο Τέξας της επέτρεψε να δημιουργήσει και το Prey, το οποίο κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες.

Ο συνεργάτης και καλός του φίλος, Harvey Smith, θα επιβλέψει την ομάδα στο Τέξας και ο ίδιος ο Colantonio θα παραμείνει στην ομάδα στο Λυών μέχρι να εξασφαλιστεί η ομαλή αλλαγή της διοίκησης.