Οι μπηχτές του Phil Spencer για το PS4 Pro

“Δεν το θεωρώ ανταγωνιστή του Xbox One X”
13 Ιουνίου 2017 14:07
Οι μπηχτές του Phil Spencer για το PS4 Pro

Με τη συνέντευξη Τύπου της Microsoft για την E3 2017 να αποτελεί πλέον παρελθόν και το Project Scorpio να έχει αποκτήσει σάρκα και οστά υπό την μορφή του Xbox One X, πλέον γνωρίζουμε πως η αναβαθμισμένη κονσόλα της εταιρίας θα έρθει στην αγορά στις 7 Νοεμβρίου με τιμή που ανέρχεται στα €500.

Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, κλήθηκε να σχολιάσει για το αν τον φοβίζει το γεγονός πως η νέα του κονσόλα είναι €100 ακριβότερη από το PS4 Pro της Sony, μιλώντας στο Eurogamer.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του.

Βλέπω το Pro περισσότερο ως ανταγωνιστή του Xbox One S. Το Xbox One X είναι μια πραγματική 4K κονσόλα. Απλά και μόνο κοιτάζοντας τις προδιαγραφές του, αντιλαμβάνεσαι πως βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο από κάθε άλλη κονσόλα εκεί έξω. Όταν σκέφτομαι τις διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να παραχθεί με κάποιον τρόπο μια 4K εικόνα, όπως κάνουν μερικές άλλες κονσόλες, πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Έχουμε μια 40% ισχυρότερη GPU. Το μέγεθος της μνήμης RAM που έχουμε, η ταχύτητα της μνήμης RAM, η ταχύτητα του σκληρού δίσκου, η αντίδραση που βλέπουμε από τους developers…

Είχαμε τον Patrick [στέλεχος της EA] να παρουσιάζει το Anthem στο τέλος του show μας, το οποίο έδειχνε φανταστικό, ξεκινήσαμε με το Forza, αλλά έχοντας και αυτή την επαλήθευση από τους third-party. Όταν στεκόμουν εκεί και τα Final Fantasy, Resident Evil, Ghost Recon, Rocket League, αυτά τα assets που έτρεχαν πίσω μου ήταν όλα σε 4K, επειδή αυτοί οι developers ήδη ήταν έτοιμοι και έτρεχαν σε 4K στο μηχάνημα, επειδή αυτή είναι η κονσόλα που χτίσαμε.

Δεν υπάρχει ένας τόνος δουλειά να κάνουν οι developers για να τρέξουν σε 4K ανάλυση, μπορούν να ξοδέψουν το επιπλέον περιθώριο και το χρόνο που έχουν για να τελειοποιήσουν το παιχνίδι που θέλουν να δημιουργήσουν. Αυτός είναι ο λόγος που μπορούμε να πούμε πως περισσότερα από τριάντα παιχνίδια θα λάβουν 4K updates για το Xbox One Χ μόλις το κυκλοφορήσουμε. Θα είναι φανταστικά. Η third-party υποστήριξη είναι εξαιρετική.