Project Scorpio: Η Microsoft ξεκλειδώνει ακόμη 1GB RAM

Μεγαλώνει το χάσμα της ιπποδύναμης με το PS4 Pro
08 Ιουνίου 2017 16:13
Project Scorpio: Η Microsoft ξεκλειδώνει ακόμη 1GB RAM

Η E3 2017 βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής και η Microsoft πέρα από τα teaser βίντεο που καλούν τους παίκτες να βιώσουν την πραγματική δύναμη και περιέχουν μάλιστα υπονοούμενα για τον ανταγωνισμό, προέβη και σε μια σημαντική ανακοίνωση για τη νέα της κονσόλα.

Όπως ανακοίνωσε μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος της gaming πλατφόρμας της Microsoft για το Xbox και τα Windows 10, Mike Ybarra, η εταιρεία θα ξεκλειδώσει επιπλέον 1GB από τη μνήμη RAM του Project Scorpio για τους developers.

Συγκεκριμένα, το Project Scorpio είναι εξοπλισμένο με 12GB GDDR5 μνήμης και πλέον οι developers θα έχουν πρόσβαση στα 9GB από αυτά για τα παιχνίδια τους, ενώ τα άλλα 3GB θα δεσμεύονται για το λειτουργικό σύστημα της κονσόλας. Στην αντίπερα όχθη, το PS4 Pro προσφέρει 5.5GB GDDR5 μνήμης για τα παιχνίδια. Συνολικά, η αναβαθμισμένη κονσόλα της Sony έχει 8GB GDD5 μνήμης και 1GB DDR3 για το λειτουργικό και τις εφαρμογές.

Μάλιστα, ο Ybarra τόνισε πως τα παιχνίδια του Xbox One που δεν θα λάβουν κάποιο patch και είναι προγραμματισμένα με βάση τα 5GB διαθέσιμης μνήμης της αρχικής κονσόλας, θα χρησιμοποιούν τα επιπλέον 4GB από τα εννέα, ως cache. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα το φόρτωμά τους να είναι πολύ γρηγορότερο, ακόμη και στην περίπτωση που κάποιος developer δεν κάνει τίποτα.

Παρακάτω θα βρείτε και το νεότερο teaser του Scorpio με τίτλο "Feel True Power: Vein".

Η πλήρης αποκάλυψη του Project Scorpio απέχει μόλις μερικά εικοσιτετράωρα. Μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για όλα τα νέα και τις εξελίξεις.