Ο Satya Nadella μιλά για το Xbox και την Microsoft

Θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα του gaming τμήματος
28 Απριλίου 2017 13:17
Ο Satya Nadella μιλά για το Xbox και την Microsoft

Κατά την διάρκεια της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Microsoft για το τελευταίο τρίμηνο, ο CEO της μεγαλύτερης εταιρίας λογισμικού στον πλανήτη, Satya Nadella, αναφέρθηκε στο Xbox, τονίζοντας πως είναι ένα βασικό στοιχείο για την επέκταση της εταιρίας, ενώ αναφέρθηκε και στο επερχόμενο Project Scorpio.

Συγκεκριμένα, ο Nadella δήλωσε:

Το gaming είναι ένα βασικό σενάριο για να επεκτείνουμε τις ευκαιρίες μας μεταξύ των υπολογιστών και των κονσολών. Χτίζουμε στα ήδη γερά θεμέλια, με το Xbox One και την κοινότητα του Xbox Live που αυξήθηκε κατά 13% στους 52 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες.

Με το Creators Update ενσωματώσαμε το gameplay broadcasting στους υπολογιστές με Windows 10 και στο Xbox One. Έχουμε ξεκινήσει πολύ δυνατά τόσο με τους streamers όσο και με τους θεατές. Στην πραγματικότητα η πλειοψηφία της streaming βιομηχανίας σήμερα είναι στους υπολογιστές και στις κονσόλες και έχουμε την μοναδική θέση να προσφέρουμε την καλύτερη, πιο ολοκληρωμένη gaming εμπειρία, με το hardware, το λογισμικό και τις υπηρεσίες αναμετάδοσης. Είμαστε ακόμα στις πρώτες μέρες, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι να κυνηγήσουμε αυτή την επαγγελματική ευκαιρία.

Αυτό το μήνα επίσης αποκαλύψαμε και περισσότερα για το επερχόμενο Project Scorpio, το οποίο θα είναι η πιο δυνατή κονσόλα που υπήρξε ποτέ, επιτρέποντας πραγματικό 4K gaming στο σαλόνι.

Τώρα όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft, τα έσοδα της ανήλθαν σε 22,1 δις δολάρια (αύξηση 8% σε ετήσια βάση) και τα λειτουργικά έσοδα ανήλθαν σε 5,6 δις δολάρια (αύξηση 5,5% σε ετήσια βάση).

Συγκεκριμένα όσον αφορά το Personal Computing τμήμα της εταιρίας, όπου συγκαταλέγεται και το Xbox, τα συνολικά έσοδα έφτασαν τα 8,8 δις δολάρια. Τα 4,6 δις. προέρχονται από τα Windows, τα 1.9 δις από το Gaming, ενώ στο Bing αντιστοιχούν 1.7 δις και στο Surface 0.8 δις. Τα έσοδα του gaming αυξήθηκαν κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι, χάρις την ανοδική πορεία του Xbox Live, το οποίο είδε περισσότερους ενεργούς χρήστες, περισσότερες συναλλαγές και περισσότερα έξοδα ανά συναλλαγή.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα οικονομικά αποτελέσματα της Microsoft θα βρείτε πατώντας εδώ.