Επιστροφές χρημάτων στα Xbox One και Windows 10

Η Microsoft ακολουθεί το δρόμο που χάραξε η Valve
13 Απριλίου 2017 08:24
Επιστροφές χρημάτων στα Xbox One και Windows 10

Μια πολύ σημαντική νέα προσθήκη ετοιμάζεται να κάνει η Microsoft στο ψηφιακό κατάστημα του Xbox One και των Windows 10. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να πάρουν πίσω τα χρήματα τους για κάποια ψηφιακή αγορά που δεν τους άφησε ικανοποιημένους. Πρόκειται για self-service refunds οπότε δεν θα χρειάζεται να επικοινωνήσετε με την τεχνική υποστήριξη της εταιρίας, αλλά ο κάθε χρήστης θα μπορεί να πάρει πίσω τα χρήματα του εφόσον πληροί κάποια κριτήρια, όπως δηλαδή το αντίστοιχο σύστημα που υιοθέτησε πρόσφατα η Valve.

Για να ζητήσει, λοιπόν, κάποιος χρήστης επιστροφή χρημάτων θα πρέπει να έχει παίξει το παιχνίδι που αγόρασε ψηφιακά για λιγότερο από δύο ώρες και πρέπει το αίτημα να γίνει εντός 14 ημερών από την αγορά του λογισμικού. Τα DLC, τα Season Passes, το επιπλέον περιεχόμενο και μερικές εφαρμογές των Windows 10 δεν θα μπορούν να επιστραφούν.

Η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να απαγορεύσει κάποια επιστροφή, αν ο χρήστης θεωρηθεί πως εκμεταλλεύεται το σύστημα. Το χαρακτηριστικό δοκιμάζεται αυτή την περίοδο από το Xbox One Preview Program και αναμένεται να γίνει διαθέσιμο για όλους στο άμεσο μέλλον.