Project Scorpio: Πρώτες ενδείξεις για την εμφάνιση του νέου Xbox

Ελαφρώς μεγαλύτερο σε μέγεθος από το Xbox One S
13 Απριλίου 2017 07:38
Project Scorpio: Πρώτες ενδείξεις για την εμφάνιση του νέου Xbox

Την προηγούμενη εβδομάδα σε συνεργασία με το Digital Foundry, η Microsoft αποκάλυψε λεπτομερώς τις τεχνικές προδιαγραφές του επερχόμενου Project Scorpio. Αυτή την εβδομάδα σε συνεργασία με το Gamasutra, η αμερικανική εταιρία μίλησε για το πώς η άφιξη της νέας κονσόλας της θα αλλάξει τα πράγματα για τους developers. Μεταξύ άλλων η ομάδα του Xbox αποκάλυψε την εμφάνιση του development kit του Project Scorpio, το οποίο μπορείτε να το δείτε μέσα από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο.

Σαφώς και η τελική εμφάνιση της κονσόλας δεν θα είναι η ίδια, αλλά μπορούμε να αντλήσουμε πολλά στοιχεία για το πως θα είναι και το σύστημα που θα φτάσει στα χέρια των καταναλωτών. Αρχικά το μέγεθος του Scorpio φαίνεται πως θα είναι πάρα πολύ κοντά με αυτό του Xbox One S, ενώ ενδεχομένως η κονσόλα θα υιοθετεί και την ίδια σχεδιαστική γλώσσα, με το συνδυασμό του λευκού και του μαύρου χρώματος. Επίσης, οι τρύπες εξαερισμού φαίνεται να έχουν εξαφανιστεί από το πάνω μέρος του συστήματος και πλέον έχουν μεταφερθεί στα πλάγια, πράγμα που ταιριάζει και με την περιγραφή του υποσυστήματος ψύξης από το Digital Foundry.

Η LED οθόνη και τα διάφορα προγραμματιζόμενα πλήκτρα στο μπροστά μέρος που βλέπετε στις εικόνες του dev kit θα απουσιάζουν από το τελικό προϊόν, όμως θα υπάρχουν και κάποιες εσωτερικές διαφορές. Συγκεκριμένα, το development kit έρχεται εξοπλισμένο με GPU συνολικής απόδοσης 6.6 TFLOPs, 24GB GDDR5 μνήμης και πέρα από τον HDD του 1TB, διαθέτει και έναν ακόμη SSD με μέγεθος 1TB. Η Microsoft αναφέρει χαρακτηριστικά πως θέλει να δώσει άφθονη δύναμη στα χέρια των δημιουργών για να φτιάχνουν τα παιχνίδια τους χωρίς περιορισμούς και στη συνέχεια να προσαρμόζουν τους τίτλους τους στα μέτρα του Xbox One και του Project Scorpio.

Περισσότερα για το development kit του Scorpio μπορείτε να διαβάσετε εδώ.