Ακυρώθηκε το Scalebound

Η αποκλειστικότητα του Xbox One από την Platinum Games
09 Ιανουαρίου 2017 20:09
Ακυρώθηκε το Scalebound

Τόσο το Kotaku, όσο και το Eurogamer που επικαλούνται πολλαπλές πηγές, αναφέρουν πως το Scalebound ακυρώθηκε. Το παιχνίδι θα κυκλοφορούσε για τα Xbox One και Windows 10, ωστόσο η Microsoft και η Platinum Games διέκοψαν την συνεργασία τους έπειτα από τέσσερα χρόνια ανάπτυξης.

Η τελευταία φορά που το κοινό είδε το παιχνίδι ήταν στην Gamescom 2016 στο περίπτερο της Microsoft. Από τότε η σχέση μεταξύ των δύο εταιριών άλλαξε δραματικά. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού αντιμετώπισε σημαντικά εμπόδια το περασμένο φθινόπωρο, σύμφωνα με τις πηγές του Eurogamer. Τότε πολλά βασικά μέλη της ομάδας ανάπτυξης, αναγκάστηκαν να φύγουν για ένα μήνα σε διακοπές από την τεράστια πίεση και το βάρος που τους ασκούσε το project. Τότε το Scalebound έμεινε πίσω από το καθορισμένο πρόγραμμα. Συγχρόνως, υπήρχαν σημαντικά προβλήματα με την μηχανή γραφικών του τίτλου και πολλές καθυστερήσεις στα ορισμένα χρονοδιαγράμματα που ανάγκασαν να παρθεί η απόφαση πως το project δεν μπορεί να συνεχίσει.

Το Scalebound είχε αποκαλυφθεί για πρώτη φορά το 2014 με ένα CGI trailer και βρίσκονταν στην ανάπτυξη για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια. Για την ώρα η Microsoft δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο ή επίσημη ανακοίνωση, όμως μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com για οτιδήποτε νεότερο. 

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - 9/1/2017 10:35μμ]

Αντιπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε πως το Scalebound ακυρώθηκε. Ακολουθεί η δήλωση του μεταφρασμένη στα ελληνικά:

Έπειτα από προσεκτική εξέταση, τα Microsoft Studios πήραν την απόφαση να βάλουν τέλος στην παραγωγή του Scalebound. Εργαζόμαστε σκληρά ώστε να παραδώσουμε ένα εξαιρετικό lineup παιχνιδιών αυτό το χρόνο, συμπεριλαμβανομένων των Halo Wars 2, Crackdown 3, State of Decay 2, Sea of Thieves και άλλων φοβερών εμπειριών.