“Το Project Scorpio θα έχει τιμή κονσόλας”

Δεν έχει σκοπό να ανταγωνιστεί τα High-End PC
08 Δεκεμβρίου 2016 18:30
“Το Project Scorpio θα έχει τιμή κονσόλας”

Μιλώντας στο AusGamers, ο επικεφαλής του Xbox στην Microsoft, Phil Spencer, έκανε γνωστό πως το Project Scorpio δεν έχει ως βασικό στόχο να ανταγωνιστεί τους High-End ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Τόνισε πως μιας και μιλάμε για κονσόλα και έτσι και η τιμή της θα είναι στα φυσιολογικά πλαίσια που ισχύουν για μια κονσόλα.

Το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεων του ακολουθεί παρακάτω μεταφρασμένο από εμάς.

Όταν μου μιλάει κάποιος για το Scorpio, ο όρος που χρησιμοποιώ σχετικά με την αρχιτεκτονική του, δεν είναι τα έξι teraflops που είναι προφανώς αυτό που ανακοινώσαμε, αλλά είναι η ισορροπία. Πραγματικά, θες μια πλατφόρμα που να έχει ισορροπία μεταξύ του memory bandwidth, της ισχύς της GPU, ξέρεις η δυνατότητα να μετακινείς μνήμη και ένα μέρος της μνήμης είναι πολλές φορές πιο ουσιαστικό στην απόδοση του παιχνιδιού, από ότι απλώς ο αριθμός των teraflops σε οποιοδήποτε επιμέρους εξάρτημα. Όταν σχεδιάσαμε το Scorpio σκεφτήκαμε πως θέλουμε ένα ισορροπημένο σύστημα, το οποίο θα έρθει σε μια συγκεκριμένη τιμή. Θέλω το Scorpio να έχει τιμή κονσόλας, δεν προσπαθώ να πάω και να ανταγωνιστώ τους high-end υπολογιστές. Επειδή χτίζουμε μια συγκεκριμένη σύνθεση προδιαγραφών, έχουμε την δυνατότητα να εξετάσουμε την ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα διαφορετικά εξαρτήματα και να βεβαιώσουμε πως έχουμε κάτι που μετρά πραγματικά για τους καταναλωτές και τους gamers.

Το Project Scorpio είναι η επόμενη Xbox κονσόλα της Microsoft και αναμένεται να καταφθάσει στην αγορά τους τελευταίους μήνες του 2017. Για την ώρα γνωρίζουμε πως θα έχει GPU με 6 teraflops επεξεργαστικής ισχύς, επεξεργαστή 8 πυρήνων και 320GB/S memory bandwidth. Για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την κονσόλα μείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.