Το No Man’s Sky δεν ήταν παραπλανητικό

Επίσημη τοποθέτηση από την Advertising Standards Authority
30 Νοεμβρίου 2016 16:45
Το No Man’s Sky δεν ήταν παραπλανητικό

Η Advertising Standards Authority, μια υπηρεσία στο Ηνωμένο Βασίλειο παρόμοια με την Προστασία Καταναλωτών στη χώρα μας, έλαβε 23 παράπονα για την σελίδα του No Man’s Sky στο Steam. Οι περισσότεροι χρήστες ανέφεραν πως τα assets εκεί δεν ήταν αντιπροσωπευτικά και δημιουργούσαν μια παραπλανητική εικόνα για τον τίτλο της Hello Games. Η τελική απόφαση του οργανισμού ήταν πως η σελίδα του παιχνιδιού στο Steam δεν παραπλανεί τους υποψήφιους καταναλωτές και έτσι τα screenshots, τα βίντεο και το κείμενο μπορούν να παραμείνουν ως έχει. Η έρευνα της ASA βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο την σελίδα του παιχνιδιού στο Steam, αλλά το αποτέλεσμα της ισχύει και για το PlayStation Store.

Τα παράπονα των καταναλωτών έκαναν λόγο για οπτικοακουστικό υλικό που παρουσίασε ζώα με προηγμένη νοημοσύνη, μάχες μεγάλης κλίμακας και άλλα χαρακτηριστικά που απουσιάζουν από το τελικό προϊόν. Παράλληλα, ανέφεραν πως οι εικόνες παρουσίαζαν τα γραφικά του παιχνιδιού καλύτερα από ότι είναι, ενώ στην σελίδα του παιχνιδιού γινόταν λόγος για έλλειψη loading screens και τονίζεται στις αναφορές τους η απουσία των factions.

Η ASA επικοινώνησε τόσο με την Valve, όσο και με την ίδια την Hello Games, στα πλαίσια της έρευνάς της. Ωστόσο, μιας και η Valve δεν ασχολείται με τις σελίδες των παιχνιδιών αυτές καθ’ αυτές, η υπηρεσία συνεργάστηκε μόνο με την Hello Games. Όπως αναφέρει το Eurogamer, το οποίο έλαβε μερικά παρασκηνιακά e-mails, το στούντιο έκανε τα πάντα για να αποδείξει πως δεν παραπλάνησε τους καταναλωτές και να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Το τελικό αποτέλεσμα της ASA βασίζεται στον ισχυρισμό της ομάδας ανάπτυξης πως το παιχνίδι ως procedurally generated, προσφέρει μια ριζικά διαφορετική εμπειρία για κάθε παίκτη.

Ολόκληρη την ανάλυση της Advertising Standards Authority θα την βρείτε εδώ. Συγχρόνως, το άρθρο του Eurogamer που παρέχει περισσότερες πληροφορίες για το ζήτημα, θα το βρείτε εδώ.