"Το Scorpio δεν είναι μόνο teraflops"

Νέες δηλώσεις από τον Phil Spencer
23 Νοεμβρίου 2016 12:26

Μιλώντας στο Stevivor, ο υπεύθυνος του Xbox στην Microsoft, Phil Spencer, κλήθηκε να περιγράψει τι είναι τα teraflops που ακούμε πολύ συχνά από την ανακοίνωση του Project Scorpio. Οι δηλώσεις του ακολουθούν παρακάτω μεταφρασμένες από εμάς.

Βασικά, προσπαθώ να μιλάω χωρίς να χρησιμοποιώ αυτόν τον όρο. Είναι σαν ένα αυτοκίνητο - δεν θα περιέγραφες πόσο γρήγορο είναι χρησιμοποιώντας μόνο ένα χαρακτηριστικό. Αλλά υποθέτω πως μπορείς να παρομοιάσεις τα teraflops με την ιπποδύναμη - όπου γνωρίζεις τι μπορούν να κάνουν τα 100 ή τα 200 άλογα.

Ωστόσο είναι πολλά περισσότερα στοιχεία που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψιν, υπάρχουν και άλλα πράγματα που καθορίζουν πόσο γρήγορο είναι το αυτοκίνητο. Το σύστημα μετάδοσης. Το βάρος του. Είναι η ίδια περίπτωση και με το Scorpio. Δεν είναι μόνο ο αριθμός των teraflops που το κάνουν ισχυρό.

Στην συνέχεια ο Spencer τόνισε πως η νέα κονσόλα της Microsoft ήταν στα σχέδια της ομάδας εδώ και αρκετά χρόνια.

Έπρεπε να πάρουμε αποφάσεις όπως το 4K, το να τρέχεις τα παιχνίδια σε native 4Κ, χρόνια πριν. Πιστεύαμε πως θα είναι όπως το άλμα στο HD με το Xbox 360. Προφανώς και είναι διαφορετικό, τότε έγινε και η μετάβαση από το 4:3 στο 16:9, αλλά η ιδέα είναι η ίδια.

Τέλος, το αφεντικό του Xbox ρωτήθηκε αν το Project Scorpio είναι κονσόλα της τρέχουσας γενιάς ή ένα μηχάνημα της επόμενης γενιάς. Η απάντηση του ήταν η εξής:

Απλά το θεωρώ μέρος της Xbox οικογένειας.