Spencer: “Το VR προς το παρόν μοιάζει με demos και πειράματα”

Και θα έρθει στο Scorpio όταν ωριμάσει
01 Νοεμβρίου 2016 12:06
Spencer: “Το VR προς το παρόν μοιάζει με demos και πειράματα”

Μιλώντας στο Stevivor, ο επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, εξέφρασε έπειτα από σχετική ερώτηση την προσωπική του άποψη για το Virtual Reality. Ο ίδιος σημείωσε πως έχει στην κατοχή του τόσο το Oculus Rift, όσο και το HTC Vive, ενώ έχει δοκιμάσει εκτενώς και το πιο πρόσφατο PlayStation VR. Ωστόσο, αισθάνεται ότι το VR δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο του.

Μερικά αξιοσημείωτα αποσπάσματα της συνέντευξης του ακολουθούν παρακάτω μεταφρασμένα από εμάς, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλα όσα δήλωσε ο Spencer.

Δεν νομίζω ότι οι δημιουργοί στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών έχουν βρει -σίγουρα δεν έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της δημιουργίας VR παιχνιδιών. Είναι πολύ νωρίς, νομίζω πως απέχουμε μερικά χρόνια μέχρι να το δούμε να γίνεται mainstream.

Νομίζω πως το VR θα βρει την θέση του στο gaming. Θα στοιχημάτιζα σε αυτό. Σχεδιάσαμε το Scorpio ως μια κονσόλα με VR δυνατότητες. Είτε αυτό συμβεί αυτόν τον χρόνο, είτε τον επόμενο, είτε τον χρόνο μετά…όπως είπα, εξακολουθώ να πιστεύω πως η δημιουργική κοινότητα πρέπει να εξοικειωθεί με το τι είναι αυτά τα νέα εργαλεία, αυτή η νέα αίσθηση.

Τα περισσότερα πράγματα που παίζω τώρα δίνουν την αίσθηση κάποιου demo ή ενός πειράματος, κάτι που πιστεύω ότι είναι το απολύτως σωστό πράγμα που πρέπει να συμβεί. Δεν είναι κάποιου είδους κριτική, είναι ένα βήμα που πρέπει να συμβεί.