Η Telltale Games "τα μαζεύει" σχετικά με το Crowd Play

Όριο μέχρι 12 παίκτες και δεν σχεδιάστηκε για livestreams μέσω Twitch
02 Αυγούστου 2016 05:42
Η Telltale Games

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις ήταν το Crowd Play χαρακτηριστικό της Telltale Games, το οποίο θα εφαρμόσει πρώτο το επερχόμενο Batman παιχνίδι της και επιτρέπει σε πολλούς παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα και να διαλέγουν με πλειοψηφία -ή όχι- τις αποφάσεις του εκάστοτε παιχνιδιού (αναλυτικότερα το πως δουλεύει εδώ). Η Telltale όμως, ύστερα από την ανακοίνωση του χαρακτηριστικού στo San Diego Comic-Con, έδωσε μερικές εξηγήσεις και νέες πληροφορίες σχετικά με αυτό, στο ανανεωμένο blog post της. Εν ολίγοις, τα μαζεύει κανονικά σε σχέση με τις αρχικές δηλώσεις της για το Crowd Play λέγοντας. 

Αρχικά, η ομάδα ανάπτυξης αναφέρει πως το Crowd Play στην τωρινή του μορφή στο Batman: The Telltale Series υποστηρίζει μέχρι 12 άτομα και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο και όχι το όριο των 2.000 ατόμων που είχε ειπωθεί. Συγκεκριμένα αναγράφεται: 

"Το πιο σημαντικό σημείο είναι ότι το Crowd Play είναι μια τοπική multiplayer εμπειρία. Είναι σχεδιασμένο για όλους όσους βλέπουν στην ίδια οθόνη, την ίδια στιγμή, στο ίδιο δωμάτιο και δουλεύει καλύτερα με 4 έως και 12 άτομα. Πρακτικά, υποστηρίζει χιλιάδες παίκτες, αλλά θα πρέπει να βλέπουν την ίδια οθόνη ταυτόχρονα. Είναι εκπληκτικό σε ένα θέατρο γεμάτο με fans, αλλά δεν περιμέναμε να χωρέσετε 2000 φίλους σας σε ένα δωμάτιο για αυτό και σχεδιάστηκε για μικρότερες ομάδες."

Εκεί όμως που πρέπει να σταθούμε -και ως Unboxholics λόγω των livestreams- είναι πως το Crowd Play δεν σχεδιάστηκε για streaming μέσω του Twitch και δεν θα δουλέψει σωστά ακόμη κι αν το δοκιμάσετε. Σε αυτό οφείλεται το γνωστό σε όλους latency των servers του Twitch, το οποίο δεν επιτρέπει στον κόσμο να παίρνει έγκαιρα τις αποφάσεις καθώς δεν βλέπουν ακριβώς την ίδια στιγμή το παιχνίδι. Τονίζει, όμως, πως είναι σε στενή συνεργασία με τις streaming υπηρεσίες για να ξεπεράσουν αυτό το πρόβλημα επομένως δεν θα είναι ιδανικό για streaming από το ξεκίνημα του. 

Το BATMAN - The Telltale Series κάνει πρεμιέρα σήμερα με το πρώτο επεισόδιο της σεζόν. 

Ποια είναι η άποψη σας για το σχέδιο της Telltale με το Crowd Play; Θεωρείτε πως αν δεν λειτουργεί σε streams είναι μια περιττή λειτουργία;