Παγκοσμίου φήμης σκιέρ είχε θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα του Steep

Τραγικό θάνατο βρήκε η 30χρονη Matilda Rapaport
20 Ιουλίου 2016 15:20
Παγκοσμίου φήμης σκιέρ είχε θανατηφόρο ατύχημα στα γυρίσματα του Steep

Ένα θλιβερό συμβάν επισκίασε την παραγωγή του επερχόμενου extreme sport τίτλου της Ubisoft, το Steep. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του παιχνιδιού, η 30χρονη παγκοσμίου φήμης επαγγελματίας σκιέρ, Matilda Rapaport, γνωστή για τη συμμετοχή της σε πολλά extreme sports events, έχασε τη ζωή της την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Guardian, η Rapaport καταπλακώθηκε από μια χιονοστιβάδα στα βουνά των Άνδεων στη Χιλή. Η άτυχη Σουηδή αθλήτρια μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο απλά για να διαπιστωθεί ο θάνατός της, καθώς η έλλειψη οξυγόνου προκάλεσε ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο σπόνσοράς της, η Red Bull. 

Η Ubisoft σε δήλωσή της στο GameSpot, αναφέρθηκε στο ατυχές περιστατικό: "Το τραγικό ατύχημα μας άγγιξε βαθύτατα.  Οι καρδιές και οι προσευχές μας πηγαίνουν στον σύζυγο του και την οικογένεια της σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Το κουράγιο της Matilda, το πάθος και η επιθυμία της να μοιραστεί το άθλημα που αγαπούσε με τον κόσμο, ήταν μια έμπνευση για τους υπόλοιπους αθλητές και όλους εμάς."

Ο θάνατος της Rapaport έρχεται μετά από πρόσφατους ελέγχους στα extreme χειμερινά αθλήματα, ενώ η ίδια της ήταν στο εξώφυλλο του περιοδικού Powder, που ασχολείται με τον χώρο, όπου μίλησε σε άρθρο για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τα ρίσκα που παίρνουν καθημερινά οι επαγγελματίες σκιέρ. 

Παρόλα αυτά, η κυκλοφορία του Steep δεν θα επηρεαστεί και θα καταφτάσει τον Δεκέμβριο στα PC, PS4 και Xbox One. 

Tags: