Τελικά το Xbox One S δεν θα

Καταρρίπτει τις δικές της δηλώσεις η Microsoft
15 Ιουνίου 2016 14:15
Τελικά το Xbox One S δεν θα

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση του Xbox One S και το ότι θα τρέχει καλύτερα τα παιχνίδια, προσφέροντας και βελτίωση στην απόδοση, η Microsoft κατέρριψε τις δικές της δηλώσεις, οι οποίες ήρθαν δια στόματος του Rod Fergusson της The Coalition. O επικεφαλής σχεδιασμού του Xbox, Albert Penello, μίλησε στο Eurogamer και είπε πως το One S δεν θα προσφέρει βελτιωμένο framerate και ανάλυση στα παιχνίδια σε σύγκριση με το Xbox One. 

"Όταν κάναμε τις αλλαγές στο κουτί για το 4Κ, ξεκλειδώσαμε λίγη παραπάνω επεξεργαστική ισχύ για να επιτρέψουμε το HDR. Αυτό είναι όλο. Είναι ακριβώς η ίδια αρχιτεκτονική με το υπάρχον One. Για να υποστηρίξουμε το HDR, δώσαμε λίγη παραπάνω πρόσβαση στη CPU και τη GPU. Αυτό είναι. Είναι τόσο ασήμαντο που σε μπερδεύει γιατί το ξεψαχνίζουν." είπε ο Penello.

Την ίδια, διαφορετική σε σχέση με του Fergusson, ρητορική όμως ακολούθησε και το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer που δήλωσε:

Σχεδιάστηκε για να παίζει παιχνίδια του Xbox One ακριβώς όπως κάνει το υπάρχον Xbox One. Το μοναδικό διαφορετικό χαρακτηριστικό είναι το HDR. Οπότε με την αυξημένη ικανότητα του HDMI, μπορεί να υποστηρίξει high dynamic range.

Και για να είναι πιο ειλικρινής πρόσθεσε: 

Ειλικρινά, μην αγοράσετε την κονσόλα αν νομίζετε ότι θα παίζει τα παιχνίδια του Xbox One καλύτερα, επειδή δεν έχει σχεδιαστεί για να το κάνει. Έχει σχεδιαστεί για να παίζει τα παιχνίδια του One ακριβώς όπως κάνει το Xbox One.