Νέο μικρότερο Xbox One φέτος και ισχυρότερη κονσόλα το 2017; [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Συνεργασία με την Oculus και όλα τα παιχνίδια πλέον και στο PC
25 Μαΐου 2016 16:18
Νέο μικρότερο Xbox One φέτος και ισχυρότερη κονσόλα το 2017; [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Το Kotaku, το μέσο που έφερε στην επιφάνεια τις πρώτες φήμες για το PS4K και είναι υπεύθυνο για δεκάδες διαρροές στο παρελθόν, δημοσίευσε μια εκτενής αναφορά για την στρατηγική της Microsoft σχετικά με το Xbox.

Συγκεκριμένα, αναφέρει πως η εταιρία θα κυκλοφορήσει μια νέα αρκετά μικρότερη και φθηνότερη Xbox One κονσόλα φέτος και του χρόνου θα κυκλοφορήσει μια πολύ πιο ισχυρή κονσόλα. Το μοντέλο του 2017 έχει κωδική ονομασία “Scorpio” και θα φέρει μια αρκετά ισχυρότερη GPU, σύμφωνα με τρεις διαφορετικές πηγές. Επιπλέον, η Microsoft επιδιώκει μια συνεργασία με την Oculus, ώστε η νέα της κονσόλα να φέρει υποστήριξη για το Oculus Rift. Η μικρότερη κονσόλα που θα κυκλοφορήσει φέτος, φημολογείται πως θα έχει 2TB αποθηκευτικού χώρου και θα αποκαλυφθεί στην επερχόμενη E3 2016.

Οι δύο αυτές κονσόλες εντάσσονται στην νέα ευρύτερη στρατηγική της Microsoft, με κωδική ονομασία “Project Helix”. Με βάση αυτή τη νέα στρατηγική τα δύο μεγαλύτερα brands της εταιρίας, τα Windows και Xbox, θα ενωθούν περαιτέρω. Πέρα από τα Halo Wars 2, το ReCore και το Sea of Thieves, πλέον όλα τα μελλοντικά της παιχνίδια θα κυκλοφορούν και στις δύο πλατφόρμες, ακόμα και το επόμενο μεγάλο Halo.

Τέλος, αναφέρεται πως η Microsoft θα αλλάξει συνολικά την προσέγγιση της όσον αφορά τις κονσόλες. Το νέο της επιχειρηματικό μοντέλο θα θυμίζει κάτι από Apple και θα προβλέπει πιο συχνές κυκλοφορίες hardware και όχι κύκλους κονσολών που θα αγγίζουν τα 5 ή και περισσότερα χρόνια. Σημειώνεται επίσης πως όλα τα παιχνίδι θα είναι forwards και backwards compatible μεταξύ των Windows και των διαφορετικών Xbox μοντέλων.

Για την ώρα όλες οι παραπάνω πληροφορίες παραμένουν απλά φήμες.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Το αφεντικό του Xbox, Phil Spencer, σχολίασε τις σημερινές διαρροές, κάνοντας το παρακάτω tweet.