Ο γιος του Marcus Fenix πρωταγωνιστεί στο Gears of War 4

Αποκαλύφθηκε το cast του παιχνιδιού και πολλές ακόμη πληροφορίες
08 Μαρτίου 2016 19:22
Ο γιος του Marcus Fenix πρωταγωνιστεί στο Gears of War 4

Αφιερωμένο στο Gears of War 4 θα είναι το εξώφυλλο του Game Informer για τον επόμενο μήνα, όπως αποκάλυψε η Microsoft. Έτσι, άρχισαν να βλέπουν τα φώτα της δημοσιότητας πολλές νέες λεπτομέρειες για τον τίτλο. 

Συγκεκριμένα, το τέταρτο κεφάλαιο της σειράς θα λαμβάνει χώρα 25 χρόνια μετά τα γεγονότα του Gears of War 3 και ως παίκτες θα έχουμε τον έλεγχο τριών νέων χαρακτήρων, ένας εκ των οποίων είναι ο γιος του Marcus Fenix

Ο γιος του Marcus ονομάζεται JD Fenix και είναι ο κύριος πρωταγωνιστής του παιχνιδιού. Χαρακτηρίζεται ως ένας ιδεαλιστής που το έσκασε από το σπίτι για να ενταχθεί στους COG και ανακηρύσσεται ως AWOL (απουσιάζει χωρίς άδεια) μετά από ένα περιστατικό, για το οποίο θα μάθουμε στο παιχνίδι. Πίσω από τον JD βρίσκεται ο Liam McIntyre που είχε πρωταγωνιστήσει στην σειρά Spartacus.

Το παιχνίδι όμως έχει τρεις κύριους χαρακτήρες και οι υπόλοιποι δύο είναι οι Kait Diaz και Delmont "Del" Walker

Την Kait Diaz υποδύεται η Laura Bailey, που γνωρίσαμε ως Spartan Olympia Vale στο Halo 5: Guardians. Προέρχεται από την ράτσα των Outsiders, ανθρώπων που ζουν πέρα από τα τείχη των πόλεων και στις ζούγκλες και οι γονείς της είναι οι αρχηγοί αυτή της φυλής. Η Kait έχει απίστευτες ικανότητες επιβίωσης και γίνεται γρήγορα φίλη με τον JD, όμως η ίδια δεν είναι συνηθισμένη με το πως λειτουργεί το COG.

Από την άλλη, τον Delmont "Del" Walker υποδύεται ο Euegene Byrd ή αλλιώς ο αδερφός του John Diggle, Andy, από την επιτυχημένη σειρά Arrow, όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι. o Del είναι ένας πρώην στρατιώτης των COG, όπως ο JD. Όντας ορφανός έγινε φίλος με τον JD Denix στο οικοτροφείο. Δυστυχώς για αυτόν, ήταν παρόν στο απόρρητο συμβάν μαζί με τον JD και αναγκάστηκαν να ξεφύγουν στη ζούγκλα της Sera. 

Οι καιρικές συνθήκες θα επηρεάζουν άμεσα το gameplay. Για παράδειγμα ο ανεμοστρόβιλος στο Ε3 demo λέγεται windflare και είναι ένα καιρικό φαινόμενο που γεννήθηκε μέσα από δεκαετίες πολέμου, που αναμιγνύει ηφαίστεια και ανεμοστρόβιλους. Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες καιρού από απλό αεράκι μέχρι τυφώνες ανεμοθύελλες 3ου βαθμού, όπου αυτά μπορούν να έχουν αρνητικές και θετικές επιπτώσεις στο gameplay. Αν για παράδειγμα έχετε τον άνεμο κόντρα τότε οι σφαίρες θα έρχονται κατά πάνω σας, ενώ αντίθετα θα εκτοξεύονται αποτελεσματικότερα τα πυρά. Αυτό θυμίζει το στοιχείο των Kryll από το πρώτο Gears.  

Το ίδιο ισχύει και για τους εχθρούς, οι οποίοι όπως μάθαμε ονομάζονται "The Swarm". Σε αυτούς υπάρχουν οι "Juvies" -φαίνονται στο παρακάτω video- που μοιάζουν με ανθρωπόμορφα τέρατα που εξελίσσονται στους "Drones" και μπορούν να χρησιμοποιήσουν όπλα -το όνομα αποτελεί ωδή στους Locust. Επίσης, οι Pouncers είναι ένα νέο είδος εχθρών, το οποίο είδαμε στο Ε3 2015 demo. 

Στα του gameplay, το cover system έχει αναβαθμιστεί πλήρως ώστε να επιτρέπει τα takedowns αλλά και knife kills -πιθανώς για τα stealth σημεία του Gears 4, ενώ προστέθηκε και dynamic cover το οποίο θα φτιάχνει επί τόπου ο παίκτης πυροβολώντας διάφορα σημεία. Επιβεβαιώθηκε πως θα υποστηρίζει "couch co-op" 2 παικτών, το γνωστό σε όλους μας split-screen, όμως για το online θα ανακοινωθεί αργότερα. Τέλος, δίνεται μεγάλη έμφαση στο multiplayer, τονίζοντας πως το πρώτο Gears αναπτύχθηκε ως 90% single-player και 10% multiplayer. 

Περισσότερες πληροφορίες για το υπόλοιπο cast και τους χαρακτήρες του παιχνιδιού μπορείτε να βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο και στο βίντεο που ακολουθεί.