Phil Spencer: "Εύχομαι κάθε επιτυχία στην Sony για το PlayStation VR"

Νέες δηλώσεις από το αφεντικό του Xbox
01 Μαρτίου 2016 15:03
Phil Spencer:

Είναι γνωστό πως η Sony ετοιμάζει να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της εικονικής πραγματικότητας με το PlayStation VR αλλά ο ανταγωνισμός δεν παύει να υπάρχει, με την Microsoft να σχεδιάζει ήδη το Hololens. Σε αντίθεση με το PlayStation VR που μετράει ήδη 100 παιχνίδια υπό ανάπτυξη, το Hololens βρίσκεται σε αρκετά πρώιμο στάδιο στην λίστα παιχνιδιών που αναπτύσσονται για αυτό. Για αυτό το λόγο, ο Phil Spencer μίλησε για την στρατηγική της Microsoft επάνω σε αυτό το θέμα.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του από την συνέντευξη του στο GameSpot.

"Επειδή η αγορά του VR είναι ακόμα σε νεανικό στάδιο, η στρατηγική μας αυτή τη στιγμή είναι: "Περιμένουμε και βλέπουμε". Για την ώρα, στοιχηματίζουμε για μία ανοιχτή πλατφόρμα δημιουργικότητας είναι το καλύτερο μέρος για κάτι τόσο πρώιμο που ακόμα εκκολάπτεται. Μπορείς να πεις πως το Minecraft θα είναι ένα killer app, αλλά κανένας δεν αγόρασε αντίτυπο του Minecraft για VR.

Πιστεύω πως βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή του VR. Το να το βάλεις σε ένα κλειστό οικοσύστημα, θεωρώ πως είναι ακόμα πολύ νωρίς. Δεν σημαίνει πως δεν ανήκει σε μία κονσόλα...Ελπίζω η Sony να έχει κάθε επιτυχία με αυτό που πάει να κάνει διότι είναι καλό για την βιομηχανία μας για καινοτομίες όπως το VR.

Για μένα και για το που βρισκόμαστε με το Xbox, το στοίχημα μου είναι να βάλουμε τα εργαλεία ανάπτυξης στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων που μπορούν να αναπτύξουν σε Windows και να χτίσουν τις δικιές του VR εμπειρίες. Αυτό θα οδηγήσει σε μία πιο γρήγορη καινοτομία περιεχομένου από ότι ένα κλειστό οικοσύστημα.

"Οπότε υποστηρίζουμε την Valve, υποστηρίζουμε το Oculus, αλλά θέλουμε να σιγουρευτούμε πως τα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους developers που θέλουν να χτίσουν ιδέες που θα γίνουν το επόμενο killer app για το VR."