"Η επιτυχία του PlayStation 4 είναι καλή για όλη την βιομηχανία"

Νέες δηλώσεις από τον Andrew House
16 Δεκεμβρίου 2015 14:18

Μιλώντας στην ιστοσελίδα The Guardian, ο CEO της Sony Computer Entertainment, Andrew House, αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα που αφορούν τα PlayStation 4, PlayStation VR και PlayStation Now, ενώ μίλησε και για την στάση του Phil Spencer και της Microsoft. Ο House τόνισε πως η επιτυχία του PlayStation 4 είναι καλή για όλη την βιομηχανία μιας και εμπνέει κλίμα σιγουριάς στους δημιουργούς. Μερικά αποσπάσματα των δηλώσεων του μπορείτε να τα βρείτε παρακάτω.

"Πολλοί έλεγαν ότι οι κονσόλες είναι νεκρές και ότι τα κινητά και τα tablets είναι οι μόνες πλατφόρμες εκεί έξω. Αλλά αυτό που βλέπω στην κοινότητα των developers και των publishers είναι πως η αίσθηση της εμπιστοσύνης επέστρεψε. Αυτό μεταφράζεται σε κάτι πολύ καλό για τον παίκτη, γιατί αν οι δημιουργοί έχουν αυτοπεποίθηση ότι υπάρχει μια βάση χρηστών εκεί έξω που θέλει το περιεχόμενό τους, τότε θα λάβουν περισσότερα δημιουργικά ρίσκα. Θα αισθάνονται δηλαδή πιο άνετα με την κυκλοφορία ενός ολοκαίνουργιου IP, κάτι που πιστεύω πως είναι ζωτικής σημασίας για την βιομηχανία."

"Όταν ξεκινήσαμε στην βιομηχανία, οι ιδρυτές της επιχείρησης είχαν δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ανάληψη ρίσκων, και πίστευαν ότι η κυκλοφορία φρέσκων παιχνιδιών πρέπει να είναι κάτι που μας εκφράζει. "

 Ο House επιπλέον αναφέρθηκε και στο Xbox και την στάση του Spencer:

"Νομίζω ότι από όταν ο Phil Spencer ανέλαβε την ηγεσία του Xbox, ήταν πολύ ειλικρινής σχετικά με την προσέγγισή τους. Ήταν με έναν πολύ ευγενικό τρόπο, φιλοφρονητικός για το παρελθόν μας. Αλλά, αν δούμε κάτι σαν το Augmented Reality για αυτούς ή του VR για εμάς και οι δύο προσπαθούμε να χτίσουμε μια ολόκληρη κατηγορία. Εν τέλη, υπάρχει ένας κοινός στόχος και αυτός είναι οι καλές εμπειρίες για τους gamers."

O ισχυρός άνδρας της Sony αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός πως το PS4 προηγείται του PS2 στον αντίστοιχο κύκλο ζωής τους: "Μένουμε αρκετά μπροστά από το PlayStation 2 την ίδια στιγμή στον κύκλο ζωής του. Αυτό, για μένα, είναι σχεδόν πιο σημαντικό από το μερίδιο αγοράς και την αντιπαλότητα με την Microsoft. H ερώτηση είναι εάν η κατηγορία αυξάνεται και αν είναι ζωντανή."