Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Dragon Age: Veilguard – Η EA άλλαξε πορεία ανάπτυξης και το πλήρωσε

Όλο το παρασκήνιο

Φωτεινή Λεβογιάννη

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Dragon Age: Veilguard – Η EA άλλαξε πορεία ανάπτυξης και το πλήρωσε

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το Dragon Age: The Veilguard πέρασε από μεγάλες αλλαγές κατά την ανάπτυξή του, με βασική αιτία τις επιλογές της EA γύρω από το live-service μοντέλο.

Η αρχική ιδέα της BioWare το 2015, ήταν να δημιουργήσει ένα νέο single-player RPG, στα πρότυπα των προηγούμενων Dragon Age τίτλων. Ωστόσο το 2017, η EA, αποφάσισε να μετατρέψει το παιχνίδι σε online εμπειρία με συνεχές περιεχόμενο. 

Advertisement

Μετά την αποτυχία του Anthem το 2019, η EA άλλαξε στρατηγική και έδωσε στην BioWare το πράσινο φως να επιστρέψει σε πιο παραδοσιακή single-player κατεύθυνση. Ωστόσο, όπως αναφέρει το Bloomberg, το στούντιο είχε μόλις 18 μήνες για να επαωασχεδιάσει τον τίτλο. Το αποτέλεσμα ήταν μια δύσκολη ανάπτυξη, με περιορισμένο χρόνο και έλλειψη σταθερού δημιουργικού πλάνου.

Αργότερα προστέθηκαν στην ομάδα και developers από το Mass Effect, αλλά στη συνεργασία υπήρχαν εσωτερικές εντάσεις. Επιπλέον, η απεργία των SAG-AFTRA και απολύσεις, επιβάρυναν ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Το Veilguard κυκλοφόρησε τελικά και δέχτηκε θετικά σχόλια από αρκετούς κριτικούς, αλλά η απήχηση στο κοινό δεν ήταν ανάλογη. Η EA ανακοίνωσε μόλις 1,5 εκατομμύριο παίκτες στους πρώτους δύο μήνες, σχεδόν τα μισά από αυτά που ανέμενε.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.