Εξαιρετικά σημαντικό το Xbox brand για την Microsoft

Νέες δηλώσεις από την Amy Hood
19 Νοεμβρίου 2015 19:02
Εξαιρετικά σημαντικό το Xbox brand για την Microsoft

Την κρίσιμη θέση που κατέχει το Xbox στην Microsoft διασφάλισε με τις πρόσφατες δηλώσεις της η Amy Hood, επικεφαλής των οικονομικών της εταιρίας. Μιλώντας στο UBS Global Technology Conference, η Amy Hood ξεκαθάρισε πως το Xbox παραμένει εξαιρετικά σημαντικό για την εταιρία του Redmond. Μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις της παρακάτω μεταφρασμένες από εμάς.

"Το Xbox είναι οικονομικά σχετικό με την Microsoft. Οι περισσότεροι δεν θα έπρεπε να μπερδεύονται με το ταξίδι της βελτίωσης στο οποίο βρισκόμαστε τα δύο τελευταία χρόνια με το Xbox."

"Σκέφτομαι για τη σπουδαιότητα του gaming. Θα μιλήσω συγκεκριμένα για τη σημασία του gaming για εμάς. Έχετε δει τις επενδύσεις που κάνουμε, μας έχετε δει να μιλάμε για το gaming και την σημασία του ανεξαρτήτως συσκευής, είτε πρόκειται για ένα PC, ένα smartphone ή μία κονσόλα. Θεωρώ πως έχουμε κάνει μία πολύ καλή δουλειά στο να πάρουμε κάτι το οποίο δεν αποτελούσε μέρος του Windows οικοσυστήματος και να το ενσωματώσουμε σε αυτό. Οπότε, αυτή η gaming αξία επιστρέφει πίσω στο οικοσύστημα και στους developers που δουλεύουν επάνω σε αυτό. Θα έλεγα πως το gaming είναι εξαιρετικά σημαντικό. Το Xbox brand είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό brand. Τα gaming PCs είναι μία από τις πιο επικερδείς επιχειρήσεις στις οποίες μπορεί να εργάζεται κανείς. Το gaming ως κατηγορία είναι τρομερά επικερδές και αισθάνομαι πολύ καλά για τον τρόπο με τον οποίο έχουμε αλλάξει το πως προβάλλεται αυτό ως εταιρία."

Τέλος, η Amy Hood πρόσθεσε πως η εξαγορά του Minecraft και της Mojang είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια για την Microsoft διότι τραβάει την προσοχή του νεανικού κοινού για το οικοσύστημα των Windows.