Παραγωγός Konami: “Θα ήταν σαν όνειρο αν επέστρεφε ο Kojima σε ένα νέο Metal Gear Solid”

Δείτε τις δηλώσεις του Noriaki Okamura
28 Ιουνίου 2024 15:26
Παραγωγός Konami: “Θα ήταν σαν όνειρο αν επέστρεφε ο Kojima σε ένα νέο Metal Gear Solid”

Η Konami και ο Hideo Kojima έληξαν τη συνεργασία τους το 2015 λίγο μετά την κυκλοφορία του Metal Gear Solid V και παρόλο που ο δημιουργός μιλάει ακόμα στα social media για τη θρυλική gaming σειρά, το IP ανήκει στην Konami. Έκτοτε, η Konami δεν έχει φέρει κάποιο νέο κεντρικό κεφάλαιο. Τώρα, ο παραγωγός της σειράς, Noriaki Okamura, έκανε κάποιες δηλώσεις που σίγουρα θα συζητηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μία live παρουσίαση που έκανε η Konami πριν από λίγες ώρες, ο παραγωγός δήλωσε ότι θα ήταν όνειρο να επιστρέψει ο Kojima για να φτιάξει ένα νέο κεφάλαιο. Ναι, καλά διαβάσατε.

Όταν ο Okamura ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα να δουλέψουν ξανά παλιά μέλη του προσωπικού σε ένα νέο Metal Gear, εκείνος απάντησε ότι προσωπικά θα το ήθελε πολύ.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ σε αυτό, αλλά μόνο η εταιρία, η οποία δεν μπορώ να ξέρω πως νιώθει γι’ αυτό. Αλλά μιλώντας επί προσωπικού, δεν έχω τίποτα καλύτερο από το συνεργαστώ ξανά με τον κ. Kojima και την υπόλοιπη ομάδα. Αν θα μπορούσε να συμβεί αυτό, θα ήταν όνειρο.

Αλλά οι άνθρωποι έχουν προχωρήσει σε ένα πράγματα και σε νέες δεσμεύσεις, οπότε αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο ότι όλοι θα δουλέψουν ξανά μαζί μας ή θα αφήσουμε τους εαυτούς μας να εξαρτηθούμε πλήρως από αυτούς. Δε νομίζω ότι έχουμε τέτοιες απαιτήσεις. Επομένως, έχουμε την προσδοκία πως οτιδήποτε κάνουμε εξαρτάται από εμάς. Είναι στους ώμους μας να κάνουμε καλή δουλειά.

Όπως καταλάβατε από τις δηλώσεις του Okamura, εκείνος, ως μεγάλος παραγωγός του franchise, δε θα έλεγε όχι στην επιστροφή του Hideo Kojima σε ένα επόμενο Metal Gear παιχνίδι. Ωστόσο, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που τα έσπασε o Kojima με την Konami και ήδη ο δημιουργός έχει την Kojima Productions, η οποία ομάδα εργάζεται στο sequel του Death Stranding και σε άλλα projects.

Σύμφωνα με τον Okamura, «πολλά» μέλη του προσωπικού της αρχικής ομάδας του Metal Gear Solid 3: Snake Eater εργάζονται ήδη για το επερχόμενο remake. Ο ίδιος ο Okamura ήταν παραγωγός σε πολλά Metal Gear παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων των Metal Gear Acid 2, Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel, Metal Gear Solid: Portable Ops, Metal Gear Solid: Portable Ops Plus και Metal Gear Survive.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη παρακάτω.