Τι θα γίνει τελικά με τα αποκλειστικά του Xbox στο PS5; - Νέα τοποθέτηση Microsoft

Ο επικεφαλής των Xbox Game Studios και της Bethesda απαντά
22 Ιουνίου 2024 13:48
Τι θα γίνει τελικά με τα αποκλειστικά του Xbox στο PS5; - Νέα τοποθέτηση Microsoft

Μετά το Xbox Game Showcase 2024, ο επικεφαλής του gaming τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, είχε τοποθετεί δημόσια σχετικά με την άφιξη των αποκλειστικών παιχνιδιών του Xbox σε άλλες πλατφόρμες. Ωστόσο, η απάντησή του δεν ήταν απόλυτα ξεκάθαρη και έτσι περισσότερο φως στα σχέδια της εταιρίας προσπάθησαν να ρίξουν οι δημοσιογράφοι του Variety αυτή τη φορά.

Συγκεκριμένα, σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του podcast ‘Strictly Business’ του δημοσιογραφικού μέσου, ο πρόεδρος του gaming περιεχομένου και των στούντιο του Xbox και της Bethesda, Matt Booty, κλήθηκε να διευκρινίσει τι σκοπεύει τελικά να κάνει η Microsoft με την αποκλειστικότητα των παιχνιδιών της.

Ξεκινώντας, λοιπόν, με την πορεία του Sea of Thieves στο PS5, ο Matt τόνισε:

"Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με αυτό που είδαμε στο Sea of Thieves. Όσον αφορά τα πράγματα που μπορώ να μοιραστώ και τα οποία ήταν ενθαρρυντικά για εμάς, είναι ότι όταν κυκλοφορήσαμε το Sea of Thieves στο PlayStation 5, είδαμε μια αύξηση του engagement  και στο Xbox και στο PC. Έτσι, και πάλι, υπάρχει αυτό το πράγμα όπου έχετε περισσότερους ανθρώπους που έρχονται στο franchise, το οποίο προκαλεί μεγαλύτερο ενθουσιασμό, ο οποίος στην πραγματικότητα μεγαλώνει το franchise συνολικά - και αν θέλετε να μιλήσω ξεκάθαρα, από επιχειρηματική άποψη, μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε ξανά σε αυτό το franchise και να συνεχίσουμε να το αναπτύσσουμε.

Ένα από τα πράγματα που αποτελούν τον πυρήνα της υπόσχεσής μας για το Xbox είναι το εξής: Να επιτρέπουμε στους ανθρώπους να παίζουν εκεί που θέλουν να παίζουν, με τους ανθρώπους που θέλουν να παίζουν, στις συσκευές που παίζουν, και είναι ενθαρρυντικό ότι δεν είδαμε μια κάθετα απομονωμένη κοινότητα εκεί. Η δουλειά που είχε κάνει η ομάδα για να είναι η καλύτερη στην κατηγορία της, όσον αφορά το cross-platform, πραγματικά απέδωσε, επειδή είδαμε ανθρώπους να συμμετέχουν εκτός του οικοσυστήματος της δικής τους συσκευής, πράγμα που ήταν υπέροχο.

Το άλλο πράγμα είναι ότι έφερε νέους παίκτες στο Sea of Thieves, σωστά; Ένας από τους πραγματικούς στόχους που έχουν όλα τα franchises μας και που όλοι έχουμε σε όλη τη βιομηχανία αυτή τη στιγμή είναι: "Πώς θα αναπτυχθούμε;". Και ήταν πραγματικά υπέροχο να βλέπουμε ότι έφερε νέους παίκτες που δεν είχαν παίξει ποτέ ξανά Sea of Thieves. Νομίζω ότι το θεωρούμε επιτυχία!"

Με το πείραμα του Sea of Thieves να είναι, λοιπόν, «επιτυχημένο», τι μπορούμε να περιμένουμε για την κυκλοφορία των μελλοντικών projects της εταιρίας σε άλλες πλατφόρμες; Ο Matt απάντησε:

"Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αυτές τις αποφάσεις για το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε απολύτως δεσμευμένοι να έχουμε launch exclusives στο Xbox - είναι μέρος της βασικής μας υπόσχεσης - και θέλουμε να συνεχίσουμε να φέρνουμε τα παιχνίδια μας και σε περισσότερους παίκτες σε περισσότερες συσκευές. Σίγουρα έχουμε μεγάλη εμπειρία σε αυτό με πράγματα που ιστορικά ήταν multiplatform για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα".

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υψηλόβαθμου στελέχους, λοιπόν, η Microsoft θα συνεχίσει να φέρνει τα παιχνίδια της σε περισσότερες συσκευές, αλλά ταυτόχρονα δεσμεύεται να κυκλοφορεί «launch exclusives» στις κονσόλες του Xbox οικοσυστήματος. Οι αποφάσεις για το ποιο παιχνίδι θα ακολουθεί ποιο μονοπάτι θα παίρνονται ξεχωριστά, αφού ακόμη δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια γενική στρατηγική για όλο το line-up.