ΦΗΜΗ: Το PlayStation έχει σχεδόν εγκαταλείψει την ανάπτυξη VR παιχνιδιών

Κακά μαντάτα για τους κατόχους PS VR 2
21 Ιουνίου 2024 23:31
ΦΗΜΗ: Το PlayStation έχει σχεδόν εγκαταλείψει την ανάπτυξη VR παιχνιδιών

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αξιόπιστου μέσου Android Central, το PlayStation έχει σχεδόν εγκαταλείψει την ανάπτυξη νέων VR παιχνιδιών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το μέσο επισημαίνει πως θα υπάρξουν "πολύ λίγες ευκαιρίες για ανάπτυξη VR στη Sony στο μέλλον". Μάλιστα, το ρεπορτάζ ισχυρίζεται ότι μόνο δύο παιχνίδια είναι στα σκαριά αυτή τη στιγμή για το PS VR2 από τις διάφορες ομάδες των PlayStation Studios.

Η εταιρία φαίνεται πως έχει στρέψει αλλού την προσοχή της πλέον, αφού η νέα έκδοση του VR headset της για το PS5 δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Για την ιστορία, το PS VR2 έκανε το ντεμπούτο του τον Φεβρουάριο του 2023, με τιμή που ανέρχεται στα €599.99. Παρόλο που τα reviews και οι εντυπώσεις των early adopters ήταν άκρως θετικά, το περιφερειακό δεν είχε την εμπορική πορεία που μάλλον θα περίμενε η Sony, αφού μέσα στο Μάρτιο του τρέχοντος έτους είχαμε μάθει πως η εταιρία είχε σταματήσει προσωρινά την παραγωγή του.

Για πολλούς το βασικό πρόβλημα ήταν -και όπως φαίνεται θα παραμείνει- η έλλειψη περιεχομένου, κάτι που αντιμετώπισε και η Apple και η Meta με τα δικά τους headsets. Το PS VR2 υποστηρίζεται με ειδικά modes σε διάφορα Resident Evil παιχνίδια και στο Gran Turismo 7, με το system seller του να είναι το Horizon Call of the Mountain. Ωστόσο, οι συμβιβασμοί στο backwards compatibility με το περιεχόμενο του αρχικού PS VR και η τιμή που ξεπερνά αυτή του ίδιου του PS5, φαίνεται πως έκαναν πολλούς καταναλωτές διστακτικούς.

Να σημειωθεί ότι η Sony πρόσφατα έκλεισε και το London Studio που στο παρελθόν είχε ετοιμάσει διάφορες VR κυκλοφορίες, ενώ απολύσεις έγιναν και στην Firesprite, την ομάδα που ευθύνεται για το Horizon Call of the Mountain. Οι ανακοινώσεις αυτές φαίνεται να συμβαδίζουν με το ρεπορτάζ του Android Central για το μέλλον του VR στη Sony.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα κάνει το headset διαθέσιμο για χρήση και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μέσα από έναν ειδικό αντάπτορα που θα πωλείται στα καταστήματα από τις 7 Αυγούστου και θα κοστίζει 59.99 ευρώ.