Μάθαμε νεότερα για το τι ετοιμάζει η Bluepoint του PlayStation!

Δεν υπάρχει τελικά λόγος ανησυχίας
19 Ιουνίου 2024 23:48
Μάθαμε νεότερα για το τι ετοιμάζει η Bluepoint του PlayStation!

Πρόσφατα, στο πλαίσιο ενός σημαντικού business meeting της, η Sony είχε αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το μέλλον του PlayStation, ξεκαθαρίζοντας για παράδειγμα τι θα γίνει με τα παιχνίδια του PlayStation στο PC, ενώ μίλησε και για το πόσο κερδοφόρο είναι το PS5. Ωστόσο, υπήρξε και κάτι που παραξένευσε την κοινότητα. Σε μια διαφάνεια που ανέλυε το ρόλο κάθε ομάδας των PlayStation Studios, η εταιρία είχε κατατάξει την Bluepoint Games στα συνεργαζόμενα/βοηθητικά στούντιο του ομίλου.

Αμέσως οι φήμες και οι εικασίες ξεκίνησαν, με πολλούς να αναρωτιούνται αν άλλαξε κάτι τον τελευταίο καιρό, αφού οι προηγούμενες επίσημες πληροφορίες ήθελαν την ομάδα να εργάζεται σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι και όχι σε κάποιο remake. Τελικά, την κατάσταση ήρθε να ξεκαθαρίσει ο ίδιος ο CEO της Bluepoint, ο οποίος μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ανέφερε:

Τίποτα δεν άλλαξε από όταν κάναμε τη δήλωση ότι δουλεύουμε πάνω σε έναν original τίτλο. Τα πάντα απαιτούν χρόνο. Εμείς δεσμευόμαστε να ακονίσουμε τις ικανότητές μας.

Για την ιστορία, η Sony εξαγόρασε την Bluepoint Games τον Σεπτέμβριο του 2021. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με το ιστορικό της, πρόκειται για ένα στούντιο που συνεργάζεται χρόνια με το PlayStation και είναι ευρέως γνωστό για την φανταστική του δουλειά πάνω στα remakes των θρυλικών Shadow of the Colossus και Demon’s Souls.