Μάθαμε τα πλάνα της Sony για κάθε ομάδα των PlayStation Studios

Ανοίγει τα χαρτιά του ο gaming κολοσσός
30 Μαΐου 2024 16:03
Μάθαμε τα πλάνα της Sony για κάθε ομάδα των PlayStation Studios

Η Sony πραγματοποίησε πριν μερικές ώρες ένα σημαντικό business meeting, στο πλαίσιο του οποίου οι δύο νέοι CEO του PlayStation αποκάλυψαν διάφορες σημαντικές λεπτομέρειες για το μέλλον του gaming τμήματος της εταιρίας, ενώ συγχρόνως στη δημοσιότητα δόθηκα και αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά. Για παράδειγμα, τα υψηλόβαθμα στελέχη ξεκαθάρισαν τι θα γίνει στο μέλλον με τα παιχνίδια του PlayStation στο PC, ενώ μίλησαν και για το πόσο κερδοφόρο είναι το PS5.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στους επενδυτές όμως, ξεχώρισε μια διαφάνεια που είναι αφιερωμένη στις ομάδες των PlayStation Studios. Αυτή αποκαλύπτει τα πλάνα που έχει η Sony για τα στούντιο ανάπτυξής της, τα οποία έχει χωρίσει σε τέσσερις βασικές κατηγορίες: σε αυτά που εστιάζουν σε single-player εμπειρίες, σε αυτά που εξελίσσονται και καλύπτουν άλλα genres, σε αυτά που ετοιμάζουν games-as-a-service και τέλος στις βοηθητικές ομάδες.

Η διαφάνεια δεν αποκαλύπτει ακριβώς τα projects που ετοιμάζουν αυτές οι ομάδες, με τα χαρτιά της Naughty Dog και της Sucker Punch να μένουν για παράδειγμα ακόμη κλειστά. Παρόλα αυτά, προσφέρει μια γενικότερη εικόνα για την κατεύθυνση που έχει το κάθε στούντιο και ο όμιλος γενικότερα. Παράλληλα, φαίνεται πως αποκαλύπτει και κάποιες αλλαγές, όπως για παράδειγμα ότι η Bluepoint έχει αναλάβει μάλλον βοηθητικό ρόλο, αφού κατατάσσεται μαζί με την Nixxes που αναλαμβάνει τα PC ports του PlayStation.

Σύμφωνα με την διαφάνεια αυτή λοιπόν, η εταιρία χωρίζει τις εσωτερικές της ομάδες στις εξής κατηγορίες:

Στούντιο του PlayStation που εστιάσουν σε αφηγηματικά single-player παιχνίδια:

Team Asobi

Insomniac Games

Santa Monica Studio

Sucker Punch Productions

Naughty Dog

Firesprite

Housemarque

Στούντιο του PlayStation που εστιάζουν σε πολλαπλά genres:

Guerrilla Games

Polyphony Digital

Media Molecule

Bend Studio

Στούντιο του PlayStation που εστιάζουν σε live service παιχνίδια:

San Diego Studio

Bungie

Firewalk Studios

Haven Studios

Neon Koi

Συνεργαζόμενα/βοηθητικά στούντιο του PlayStation:

Nixxes Software

Bluepoint Games

Valkyrie Entertainment