Η Sony ξεκαθαρίζει τι θα γίνει στο μέλλον με τα παιχνίδια του PlayStation στο PC

Θα ακολουθήσει μια υβριδική στρατηγική
30 Μαΐου 2024 15:08
Η Sony ξεκαθαρίζει τι θα γίνει στο μέλλον με τα παιχνίδια του PlayStation στο PC

Μέσα στα τελευταία χρόνια έχουμε δει το PlayStation να αλλάζει δραματικά στρατηγική, φέρνοντας τις first-party παραγωγές των PlayStation Studios και στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, όπως είδαμε να κάνει από το 2016 και η Microsoft με το Xbox. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η Sony δεν είχε ξεκαθαρίσει αν θα τηρεί κάποιο αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Για παράδειγμα, ορισμένα παιχνίδια της ήρθαν σχεδόν ακριβώς δύο χρόνια μετά το αρχικό τους ντεμπούτο στο PC, τίτλοι όπως το Ghost of Tsushima έφτασαν με διαφορά τεσσάρων σχεδόν χρόνων, ενώ κυκλοφορίες όπως το Helldivers 2 έκαναν ταυτόχρονο launch.

Τι ισχύει επομένως για τα παιχνίδια του PlayStation στο PC; Οριστική απάντηση σε αυτό το ερώτημα ήρθε να δώσει τώρα ο πρόσφατα διορισμένος συνεπικεφαλής του PlayStation, Hermen Hulst. Αναλυτικότερα, πριν μερικές ώρες, η Sony πραγματοποίησε ένα business meeting, στο πλαίσιο του οποίου οι δύο νέοι CEO του PlayStation αποκάλυψαν διάφορες σημαντικές λεπτομέρειες για το μέλλον του gaming τμήματος της εταιρίας, ενώ συγχρόνως στη δημοσιότητα δόθηκα και αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά.

Απαντώντας, λοιπόν, σε μια σχετική ερώτηση, ο Hulst ξεκαθάρισε:

Το PlayStation θα ακολουθήσει μια διπλή προσέγγιση για τις PC κυκλοφορίες του.

Τα live-service παιχνίδια θα κυκλοφορούν από την πρώτη μέρα, ταυτόχρονα, στο PS5 και στο PC.

Τα μεγάλα παιχνίδια του PlayStation, όπως οι single-player αφηγηματικές εμπειρίες της, θα κυκλοφορούν πρώτα στο PS5. Στόχος της εταιρίας είναι κερδίσει νέους παίκτες και να τους ενθαρρύνει να δοκιμάσουν τα sequels στις PlayStation πλατφόρμες.

Μπορείτε να παρακολούθησε το σχετικό απόσπασμα του meeting της Sony κατά το οποίο ο Hulst απαντά σε αυτό το ερώτημα, μέσα από τον player που περιλαμβάνεται στο παρακάτω post.