Το Xbox Series S κράτησε πίσω την κλίμακα του Kingdom Come Deliverance 2

Αποκαλυπτικές δηλώσεις από τους developers
02 Ιουνίου 2024 18:01
Το Xbox Series S κράτησε πίσω την κλίμακα του Kingdom Come Deliverance 2

Η τσέχικη ομάδα ανάπτυξης Warhorse Studios παρευρέθηκε πρόσφατα στο εγχώριο Game Access event, όπου ο producer Martin Klíma έκανε μια πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση για την κλίμακα του Kingdom Come Deliverance 2.

Όπως μεταφέρει το τσεχικό μέσο Zing.cz, το hardware του Xbox Series S κράτησε πίσω τις φιλοδοξίες των developers, οι οποίοι κατέφαγαν να κάνουν το παιχνίδι μόνο 25% μεγαλύτερο από τον προκάτοχό του. Συγκεκριμένα, ο Klíma εστίασε στη μνήμη RAM της κονσόλας της Microsoft, η οποία δυσκόλεψε τους προγραμματιστές του στούντιο.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, το Xbox Series S είναι εξοπλισμένο με 10 GB μνήμης RAM, εκ των οποίων μόνο τα 8GB είναι αξιοποιήσιμα από τα παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως σε σύγκριση με τα συστήματα προηγούμενης γενιάς, το Xbox Series S έχει μόλις 25% περισσότερη μνήμη.

Να σημειωθεί πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε τέτοια παράπονα από developers. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το Baldur’s Gate 3, το οποίο είχε καθυστερήσει να έρθει στις κονσόλες της Microsoft εξαιτίας του πιο αδύναμου hardware. Μάλιστα, η Larian Studios χρειάστηκε να κάνει ειδική συμφωνία με το Xbox, αφού η εταιρία αρχικά δεν της επέτρεπε να κυκλοφορήσει το παιχνίδι χωρίς το co-op mode, το οποίο δεν μπορούσε να τρέξει στο Xbox Series S, αλλά το Xbox Series X μπορούσε να το διαχειριστεί χωρίς πρόβλημα. Τελικά ο αμερικανικός κολοσσός έκανε το βήμα πίσω όσον αφορά τον όρο για ίδια modes και στις δύο κονσόλες της.

Όσον αφορά το Kingdom Come Deliverance 2, στο ίδιο event ο παραγωγός του επιβεβαίωσε ότι οι PS5 και Xbox Series X εκδόσεις του θα τρέχουν μεν σε 4K ανάλυση, αλλά μόνο σε 30FPS. Στο Xbox Series S το παιχνίδι θα τρέχει σε 1440p ανάλυση και ομοίως σε 30FPS.

Το Kingdom Come Deliverance 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός του 2024 για τα PS5, Xbox Series X|S και PC.