Οι πωλήσεις όλων των κονσολών έχουν πάρει την κατηφόρα – Βουτιά και για τα PS5 και Switch

Νέα στοιχεία από το Ηνωμένο Βασίλειο
11 Μαΐου 2024 12:15
Οι πωλήσεις όλων των κονσολών έχουν πάρει την κατηφόρα – Βουτιά και για τα PS5 και Switch

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, οι πωλήσεις των Xbox κονσολών είναι σε καθοδική πορεία ήδη από τα περασμένο έτος. Ωστόσο, το 2024 φαίνεται πως δεν κυλά με τον καλύτερο τρόπο ούτε για το PS5, αλλά ούτε και για το Nintendo Switch, των οποίων οι πωλήσεις είναι αντίστοιχα μειωμένες φέτος.

Συγκεκριμένα, ο Christopher Dring, αρχισυντάκτης του GamesIndustry.biz, αποκάλυψε:

Η αγορά των κονσολών συνεχίζει να έχει μια φρικτή χρονιά. Οι πωλήσεις κονσολών μειώθηκαν κατά 30% στο Ηνωμένο Βασίλειο φέτος. Οι πωλήσεις των Series κονσολών του Xbox έχουν μειωθεί λίγο κάτω από 25%, οι πωλήσεις του PS5 έχουν μειωθεί λίγο πάνω από 25% και οι πωλήσεις του Switch έχουν μειωθεί κατά 38%.

Μέσα στον Απρίλιο πουλήθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο είναι μια από τις μεγαλύτες gaming αγορές παγκοσμίως, μόλις 71.000 κονσόλες. Αυτό σημαίνει πως σε σχέση με πέρυσι, το hardware έχει κάνει άλμα στο κενό, της τάξεως του 39%. Μάλιστα προβλέπεται πως η κατάσταση αυτή πιθανότατα θα συνεχιστεί μέχρι να δούμε νέο hardware ή σημαντικές κυκλοφορίες παιχνιδιών που θα βοηθήσουν στην τόνωση των πωλήσεων.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, ο εμπορικότερος τίτλος του Απριλίου στην εν λόγω αγορά ήταν από το 2015! Ναι, καλά διαβάσατε. Ο αρκετά ήσυχος μήνας από άποψη νέων κυκλοφοριών σε συνδυασμό με την τεράστια επιτυχία της τηλεοπτικής σειράς Fallout, έστειλαν στην πρώτη θέση των charts το Fallout 4. Παράλληλα, στην όγδοη θέση βρέθηκε το Fallout: New Vegas και στην ένατη το Fallout 76, με το ακόμη παλιότερο Fallout 3 να χάνει οριακά την πρώτη δεκάδα.

Πέρα από το Fallout, το Stellar Blade του PS5 έκανε το ντεμπούτο του στην δωδέκατη θέση, ενώ από τις πρώτες θέσεις των charts δεν έλειψαν οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή τα Helldivers 2, EA Sports FC 24, Call of Duty, GTA, Hogwarts Legacy και Red Dead Redemption 2.

Ακολουθεί η λίστα με τα δέκα παιχνίδια που κατέγραψαν τις περισσότερες πωλήσεις (retail + digital) τον Απρίλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  1. Fallout 4 (Bethesda)
  2. EA Sports FC 24 (EA)
  3. Helldivers 2 (Sony)
  4. Call of Duty: Modern Warfare 3
  5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  6. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  7. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  8. Fallout: New Vegas (Bethesda)
  9. Fallout 76 (Bethesda)
  10. WWE 2K24 (2K Games)