Microsoft: «Χρειαζόμαστε μικρότερα παιχνίδια που μας δίνουν κύρος και βραβεία»

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των Xbox Game Studios
09 Μαΐου 2024 14:43
Microsoft: «Χρειαζόμαστε μικρότερα παιχνίδια που μας δίνουν κύρος και βραβεία»

Ναι. Δεν διαβάσατε κάποια παλιά δήλωση. Μόλις ώρες μετά το κλείσιμο της ταλαντούχας και αγαπητής ομάδας ανάπτυξης Tango Gameworks, ο επικεφαλής των Xbox Game Studios, Matt Booty, τόνισε πως η Microsoft «χρειάζεται μικρότερα παιχνίδια που δίνουν κύρος και βραβεία».

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε πριν μερικές ώρες η απόφαση της Microsoft να κλείσει τέσσερις ομάδες ανάπτυξης της Zenimax/Bethesda, την οποία εξαγόρασε το 2021. Συγκεκριμένα, πέρα από την Tango, το Xbox έκλεισε και την ταλαντούχα ομάδα ανάπτυξης Arkane Austin που ευθύνεται για το λατρεμένο Prey και το πιο πρόσφατο Redfall. Ίδια μοίρα είχε και η Alpha Dog Studios, ομάδα ανάπτυξης mobile τίτλων της Bethesda που πρόσφατα είχε κυκλοφορήσει το Mighty DOOM, ενώ η Roundhouse Games θα συγχωνευτεί στην ZeniMax Online Studios.

Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς συμβαίνει στους υπαλλήλους του λοιπόν, το Xbox πραγματοποίησε ένα town hall στα κεντρικά του βραβεία, για να συζητήσει τους μελλοντικούς του στόχους. Το δημοσιογραφικό μέσο The Verge κατάφερε να μάθει τι ειπώθηκε εκεί και αποκάλυψε ότι σε αυτό το πλαίσιο, ο Booty δήλωσε:

«Χρειαζόμαστε μικρότερα παιχνίδια που μας δίνουν κύρος και βραβεία».

Για την ιστορία, το Hi-Fi Rush της Tango Gameworks είχε αποσπάσει πολλά βραβεία και εξαιρετικά σχόλια από τους παίκτες και τους ειδικούς, με στελέχη της Microsoft να δηλώνουν αρχικά πως ξεπέρασε τις προσδοκίες τους. Ειδικότερα, ο επικεφαλής marketing του Xbox, Aaron Greenberg, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το Hi-Fi RUSH ήταν μια μεγάλη επιτυχία για εμάς και τους παίκτες μας σε όλες τις βασικές μετρήσεις και προσδοκίες. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ευχαριστημένοι με αυτό που η ομάδα της Tango Gameworks παρέδωσε με αυτή την κυκλοφορία-έκπληξη.