Μειώθηκαν κατά 17% οι πωλήσεις των Xbox

Πλέον θα δοθεί μεγαλύτερο βάρος στα στατιστικά του Xbox Live
23 Οκτωβρίου 2015 13:40
Μειώθηκαν κατά 17% οι πωλήσεις των Xbox

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του τρέχοντος έτους έδωσε στην δημοσιότητα η Microsoft. Σε αντίθεση με προηγούμενες φορές, η εταιρία δεν ανέφερε τον συγκεκριμένο αριθμό των κονσολών που διέθεσε στην αγορά.

Για την συγκεκριμένη χρονική περίοδο τα κέρδη της εταιρίας από το Gaming αυξήθηκαν κατά 6%, με τους χρήστες του Xbox Live να αυξάνονται εντυπωσιακά και συγκεκριμένα κατά 28%, αγγίζοντας τα 39 εκατομμύρια ενεργούς τον τελευταίο μήνα. Στον αντίποδα, τα έσοδα από το Xbox Hardware μειώθηκαν κατά 17%, πράγμα που η εταιρία αποδίδει στις χαμηλές πλέον πωλήσεις του Xbox 360. Μένει όμως να μάθουμε και τις πωλήσεις του Xbox One που παραμένουν ένα ερωτηματικό τους τελευταίους μήνες. 

Τέλος, η Microsoft δεν θα χρησιμοποιεί πλέον τις πωλήσεις των κονσολών της ως κύρια μέτρηση της επιτυχίας της, αρχίζοντας με αυτό το τρίμηνο. Η εταιρεία πλέον επικεντρώνεται περισσότερο στο engagement των χρηστών, με αποτέλεσμα να επιλέξει την πορεία του Xbox Live ως το σημαντικότερο στατιστικό της.