Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να καταφέρουν να αξίζουν περισσότερο από το πετρέλαιο στην Σκωτία

Στο άμεσο μέλλον, αν αρπάξει την ευκαιρία η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου
21 Οκτωβρίου 2015 16:10
Τα βιντεοπαιχνίδια μπορούν να καταφέρουν να αξίζουν περισσότερο από το πετρέλαιο στην Σκωτία

Σύμφωνα με δηλώσεις του Chris Van Der Kuyl, πρόεδρο της 4J Studios, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει την βιομηχανία του πετρελαίου της χώρας και θα έκανε τη Βόρεια Θάλασσα να είναι μία σταγόνα στον ωκεανό. Εκπρόσωποι της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών στην Σκωτία κατέθεσαν σοβαρές απόψεις γιατί η κυβέρνηση θα πρέπει να προσφέρει καλύτερη επένδυση και υποστήριξη στη συγκεκριμένη βιομηχανία. Μπορείτε να διαβάσετε τις δηλώσεις του παρακάτω, μεταφρασμένες από εμάς.

"Βρισκόμαστε σε μία εποχή όπου ο ρυθμός της αλλαγής γύρω μας δεν ήταν ποτέ πιο γρήγορος, και ειδικότερα στον τομέα μας. Το αυξημένο ποσοστό της αλλαγής σε πράγματα όπως η επαυξημένη πραγματικότητα και η εικονική πραγματικότητα, που πρόκειται να δούμε πολύ σύντομα σε καταναλωτικά προϊόντα, σημαίνει πως το ποσοστό ανάπτυξης της βιομηχανίας μας δεν είναι 5% και 10% τον χρόνο, αλλά εκατοντάδες. Η ευκαιρία είναι τεράστια. Αν περιμέναμε τον καιρό να σοβαρευτούμε, τώρα είναι ο σωστός χρόνος. Αν αφήσουμε την ευκαιρία αυτή να περάσει, θα την πάρουν άλλοι και η Σκωτία θα μαραζώσει σε αυτόν τον κλάδο."

Παράλληλα, ο Dr. Jo Twist, διευθύνων Σύμβουλος του UK Interactive Entertainment μίλησε για τις τωρινές πολιτικές μετανάστευσης της χώρας που εμποδίζουν την Σκωτία από το να προσλάβει ταλέντα της βιομηχανίας παγκοσμίως.

"Το τωρινό κλίμα γύρω από την μετανάστευση μας πληγώνει καθώς δεν μπορούμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον του κόσμου για πρόσληψη παγκοσμίως. Πρέπει να είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε να προσλαμβάνουμε άτομα από άλλες χώρες ενώ βοηθάμε τους δικούς μας ανθρώπους ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί παγκοσμίως."

Αυτή τη στιγμή, η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών κοστίζει $91.5 δισεκκατομύρια και στούντιο όπως η Rockstar North έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκεκριμένα στη Σκωτία. Αντίστοιχα, η βιομηχανία του πετρελαίου αξίζει 54 δισεκατομμύρια για όλη την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.